Blogul meu

Blogul meu

vineri, 3 ianuarie 2014

Mamaliguta cu branza, oua si smantana la cuptor


Mamaliguta cu branza, oua si smantana la cuptor
Ingrediente
1.      mamaliga nu foarte vartoasa, mare in functie de numarul persoanelor de la masa
2.      500 gr. - 1 kg. branza de vaca sau oaie
3.      3-4 linguri de smantana
4.      oua (tot in functie de numarul de persoane)
5.      unt
Mod de preparare
Se pregateste o mamaliga nu foarte vartoasa, in functie de numarul persoanelor de la masa.
Branza se sfarama cu furculita. Se unge bine cu unt o cratita mai mult larga decat adanca. Se aseaza un strat de mamaliguta, peste ea se pune branza sfaramata, apoi smantana uniformizata cu o lingura si totul se acopera cu un alt strat de mamaliga.
Cu dosul unei linguri trecute prin jet de apa rece se fac mici adancituri in stratul de deasupra. In fiecare adancitura vom sparge cate un ou. Se da cratita la cuptorul preincalzit, la foc mijlociu si se lasa pana se intareste albusul oualor.
Se scoate cratita si se lasa sa se racoreasca. Se portioneaza apoi cu o paleta mai lata.
Pofta mare!

Mamaliga cu branza telemea si oua la cuptor

Mamaliga cu branza telemea si oua la cuptor
    Ingrediente
1.      Pentru 5 portii:
2.      mamaliga fiarta - 1 kg
3.      oua - 5 bucati
4.      branza telemea - 300 g
5.      unt - 100 g
6.      cascaval - 100 g
7.      sare dupa gust
    Mod de preparare
    Mamaliga cu branza telemea si oua la cuptor este un aperitiv delicios si sanatos. Branza se spala si se rade. Ouale se spala, cascavalul se curata de coaja si se rade. Se prepara mamaliga. in tava unsa cu unt (50 g) se aseaza un strat de mamaliga si un strat de branza rasa. Operatiunea se repeta de doua ori, in asa fel incat deasupra sa fie tot mamaliga. Cu ajutorul unui polonic, in ultimul strat se fac 5 gauri in care se aseaza cate un ou si 10 g de unt. Se presara cascaval ras si se introduce la cuptor, unde se lasa 5 minute pentru gratinare.
    Mod de servire
    Mamaliga cu branza telemea si oua la cuptor se serveste calda.