Mamaliguta cu
branza, oua si smantana la cuptor
Ingrediente
1.
mamaliga
nu foarte vartoasa, mare in functie de numarul persoanelor de la masa
2.
500 gr. -
1 kg. branza de vaca sau oaie
3.
3-4
linguri de smantana
4.
oua (tot
in functie de numarul de persoane)
5.
unt
Mod de preparare
Se pregateste o mamaliga nu
foarte vartoasa, in functie de numarul persoanelor de la masa.
Branza se sfarama cu
furculita. Se unge bine cu unt o cratita mai mult larga decat adanca. Se aseaza
un strat de mamaliguta, peste ea se pune branza sfaramata, apoi smantana
uniformizata cu o lingura si totul se acopera cu un alt strat de mamaliga.
Cu dosul unei linguri
trecute prin jet de apa rece se fac mici adancituri in stratul de deasupra. In
fiecare adancitura vom sparge cate un ou. Se da cratita la cuptorul
preincalzit, la foc mijlociu si se lasa pana se intareste albusul oualor.
Se scoate cratita si se lasa
sa se racoreasca. Se portioneaza apoi cu o paleta mai lata.
Pofta mare!