Blogul meu

Blogul meu

sâmbătă, 29 martie 2014

Supă de pui cu tarhon

Supă de pui cu tarhon
Ingrediente
1.      1 pui
2.      2 cepe
3.      3 cartofi
4.      1 morcov
5.      1 ardei capia
6.      1 rădăcină pătrunjel
7.      2 foi de dafin
8.      2 fire de tarhon
9.      piper boabe
10.  pătrunjel
11.  sare
12.  piper
Mod de preparare
1. Taie puiul în bucăţi și pune-l la fiert în apă cu sare. Adună spuma ori de câte ori este nevoie.
2. Adaugă ceapa tăiată julien, morcovul și rădăcina de pătrunjel rondele. Lasă să fiarbă la foc moderat.
3. După 15-20 de minute, adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe și ardeiul mărunt. Pentru a da un gust mai bun, pune în supă câteva boabe de piper și foile de dafin.
4. Când legumele și carnea sunt bine fierte, potrivește gustul de sare și scufundă frunzele de tarhon. Lasă-le câteva minute, apoi îndepărtează-le.
5. La final, aromatizează supa cu pătrunjel tocat fin.

Borș dres cu smântână

Borș dres cu smântână
Ingrediente
1.      1 kg coaste de miel
2.      2 l apă
3.      1 morcov
4.      1 rădăcină de pătrunjel
5.      4 cartofi
6.      1 ceapă
7.      3 linguri cu orez
8.      1 gălbenuş
9.      2 linguri cu smântână
10.  1 l borş
11.  pătrunjel
12.  leuştean
13.  sare
Mod de preparare
1.Taie carnea în bucăţi și pune-o la fiert în apă cu sare. Lasă să dea într-un clocot, două și adună spuma.
2.Adaugă morcovul, rădăcina de pătrunjel și ceapa tăiate mărunt. Când legumele sunt aproape fierte, pune cubuleţele de cartofi și orezul.
3.La final, acrește cu borșul fiert separat. Drege ciorba cu smântâna bătută cu gălbenușul și aromatizează cu verdeaţa tocată fin.