Blogul meu

Blogul meu

sâmbătă, 23 noiembrie 2013

Peste

Peste
Se scot pe un servetel de hartie si se pot servi fie calde fie reci, cu mujdei de usturoi.
Ingrediente
1.      6  buc trunchi de  macrou,
2.      12  felii de lamaie,
3.      40 ml ulei de masline,
4.      sare si piper dupa gust.
Mod de prepararePeste la cuptor cu lamaie
Bucatile de peste se spala  , se tamponeaza cu un servet absorbant apoi  se   presara cu sare si  piper (si  in interior).
Se lasa la rece cca  30 de min . In fiecare bucata de peste se pun cate 2 felii de lamaie.
Fiecare bucata de peste se pune pe hartie de copt, se adauga cateva picaturi de ulei, se unge usor apoi se impacheteaza.
Se pun intr-o tava si se introduc in cuptorul incalzit  la 160  pentru 25-30 min.
Cand sunt gata , se scot din hartie cu grija si se servesc alaturi de garnitura.
Pofta Buna!

Conopida pane

Conopida pane
Ingrediente
1.      1 conopida
2.      sare,piper
3.      ulei
4.      3-4 oua
5.      faina
6.      mujdei de usturoi
Mod de preparare
Conopida se spala, se decupeaza in buchetele mai marisoare. Separat intr-o oala se pun la fiert apa, sare si piper. Cand clocoteste se pun buchetele de conopida in apa si se lasa circa 4 minute. Se scot din apa si se lasa la scurs.
Intre timp bat ouale si pun faina intr-un castron.
Iau fiecare buchetel il dau prin faina apoi prin ou si le prajesc. Se poate face si o compozitie ca de clatite, dar eu prefer varianta de mai sus.