Blogul meu

Blogul meu

miercuri, 7 mai 2014

Salată rapidă de pui cu paste

Salată rapidă de pui cu paste
Ingrediente
1.      350g de farfalle
2.      300g de broccoli, rupt în buchețele
3.      1 lingură ulei de măsline
4.      3 piepți de pui fără piele și fără oase, tăiați cubulețe
5.      2 căței de usturoi, zdrobiți
6.      2 linguri de muștar cu boabe
7.      sucul de la 1 portocală mare
8.      25g fulgi de migdale
Mod de preparare
    1. Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe pachet. Cu 3 minute înainte să fie pastele gata, adaugă broccoli și fierbe-l împreună cu pastele.
    2. Între timp, încinge uleiul într-o tigaie și prăjește puiul pe toate părțile, timp de 8-10 minute, până se rumenește uniform. Adaugă usturoiul în ultimele 2 minute.
    3. Amestecă muștarul cu sucul de portocale într-un castron mic. Toarnă amestecul peste carnea de pui și fierbe-le împreună 1-2 minute. Scurge pastele și broccoli, păstrând 3 linguri din apa în care au fiert. Amestecă pastele cu broccoli și cu puiul. Adaugă apa de la paste și migalelele, asezonează după gust și servește.

Salata de conopida

Salata de conopida
Ingrediente
1.      1 conopida mijlocie(800 g)
2.      4 catei usturoi
3.      cateva fire de patrunjel verde (facultativ)
4.      2 galbenuse crude
5.      1 galbenus fiert
6.      ulei,
7.      sare,
8.      piper
9.      zeama de lamaie
10.  1 lingurita mustar
Mod de preparare
Curatam conopida si o desfacem in buchetele pe care le punem la fiert in apa cu putina sare cam 20’, dupa care o scoatem din apa si o lasam la scurs.
Imtre timp facem o maioneza din doua galbenuse crude, unul fiert, ulei,mustar, zeama de lamaie, sare si piper. conopida si o incorporam putin cate putin in maioneza. Adaugam usturoiul zdrobit, asezonam si salata este gata de servit.
Se serveste pe felii de paine prajita .
    Eu o fac fara usturoi, dar este o idee. Patrunjel am sa pun sigur, chiar daca ai scris ca este facultativ.
    Reteta ta mi-a venit numai bine ieri,pt ca aveam o conopida in frigider si ma gandeam cum sa o prepar.Asa ca am ales reteta ta.Eu nu am avut patrunjel verde si am adaugat marar verde congelat si am mai adaugat un cartof cand am fiert conopida ca sa fie mai consistenta.Pe deasupra am presarat un pic de oregano uscat.A iesit foarte buna!