Blogul meu

Blogul meu

joi, 5 iunie 2014

Orez cu ciuperci si pui

Orez cu ciuperci si pui
Ingediente:
1.      1 cana de orez (ies 4 portii)
2.      300gr ciuperci
3.      2 cepe potrivite
4.      sare, ulei
5.      jumatate de ardei gras
6.      jumatate de morcov rondele
7.      1 piept de pui
Punem orezul la fiert cu morcovul rondele cu ardeul gras taiat marunt
Taiem ceapa marunt si o punem la calit cu ulei si putina apa, intr-o tigaie pe care o acoperim cu un capac si lasam cam 10minute pe foc potrivit, amestecand.
Punem apoi ciupercile taiate felii peste ceapa si lasam 5 minute tot cu capacul pus.
Cand ciupercile sunt gata le punem peste orez si lasam totul sa fiarba.
Puiul, taiat cubulete, l-am prajit separat in tigaia in care am calit ceapa si ciupercile.Mancarea a durat cam 30-40 de minute de preparat.



Pilaf de orez cu ciuperci

Pilaf de orez cu ciuperci
Ingrediente:
1.      500 g ciuperci proaspete,
2.      50 ml ulei,
3.      1 cana de orez (cam 200-250 g),
4.      4-5 morcovi noi,
5.      2 radacini patrunjel,
6.      2 cepe verzi,
7.      1 rosie,
8.      1 legatura patrunjel verde,
9.      1 legatura marar verde,
10.  1 ardei gras verde,
11.  2 catei de usturoi,
12.  vegeta,
13.  2 lingurite boia,
14.  piper.
Preparare:
Am inceput cu orezul pe care l-am spalat, l-am pus la fiert la foc mic timp de 20 minute, dupa care l-am clatit cu apa rece, l-am strecurat.
In timp ce fierbe orezul, intrun cratit punem uleiul la incins, adaugam ceapa curatata, spalata, taiata marunt, ardeiul taiat felii, se calesc pana devin sticloase, presaram boiaua si imediat ciupercile (curatate, spalate, taiate bucati), dupa care morcovii si radacinile de patrunjel taiate bucatele sau razuite (eu le-am razuit pe razatoarea cu gauri mari), rosia taiata marunt, fierbem la foc potrivit, amestecand mereu. Nu e necesar sa adaugati apa pt ca ciupecile si rosia lasa apa. Cand zarzavatul si ciupercile sunt fierte, adaugam vegeta pt gust, piper si sare daca mai e nevoie, apoi amestecam cu orezul deja fiert, lasam sa dea usor in clocot, razuim usturoiul sau il zdrobim in presa de usturoi, stingem focul. Se serveste cu salata de cruditati. Eu am preferat simplu, iar restul familiei a servit cu carnati de pasare.