Blogul meu

Blogul meu

miercuri, 2 aprilie 2014

Salata de rucola cu ou fiert si parmezan


Salata de rucola cu ou fiert si parmezan
Salata de rucola este mai pretentioasa datorita gustului usor amarui al acestei plante. Totusi, rucola este foarte sanatoasa si foarte apreciata in bucataria mediteraneeana si merita sa fie consumata cat mai des.
Astazi va propunem o salata de rucola absolut delicioasa,
1.      cu ou fiert,
2.      fasii de parmezan,
3.      ridichi si rosii cherry.
4.      Totul stropit cu vinegreta de ulei de masline extravirgin,
5.      sare marina si suc de lamaie. O bunatate!
Pofta buna!


Mazare cu cartofi


Mazare cu cartofi
Mazarea cu cartofi este o mancare de post foarte sanatoasa si hranitoare, ideala pentru cei ce adora meniurile vegetariene sau ca garnitura langa o friptura, pentru cei care nu pot renunta la carne.
Ingrediente:
1.      -o ceapa alba
2.      -2 catei de usturoi
3.      -o punga de 500 gr mazare congelata
4.      cativa cartofi (dupa preferinte)
5.      -o cutie de rosii decojite si tocate
6.      -marar sau patrunjel proaspat (dupa preferinte)
7.      -sare, piper
Se caleste ceapa in putin ulei, se adauga apa calda si cartofii taiati cuburi mari. Se lasa sa fiarba cu capac. Se adauga sare si piper dupa gust. Cand sunt aproape fierti cartofii, se adauga mazarea si se mai lasa sa fiarba impreuna. La final, se adauga rosiile si usturoiul macinat. Se continua fierberea, la foc mic, inca 5 minute.
Dupa ce opriti focul, adaugati verdeata preferata (marar sau patrunjel).
Pofta buna!