Blogul meu

Blogul meu

joi, 20 februarie 2014

Tocana de legume cu orez

Tocana de legume cu orez
Ingrediente
1.      12 ardei grasi (sau gogosar) ,
2.      12 cepe,
3.      12 morcovi, 
4.      pulpa de la 5 kg rosii,
5.      400 ml ulei,
6.      250 gr orez,
7.      2 foi de dafin,
8.      sare si piper dupa gust,
9.      10 boabe de piper.
Preparare Tocana de legume cu orez
    Legumele se curata , se spala, ceapa si morcovul se da pe razatoare (partea mai mare) , ardeiul se taie cubulete.
    Pulpa de rosii ( fara seminte ) se pune intr-o cratita mai mare si se lasa sa fiarba cca  1  ora si 30 min ,  la foc potrivit.
    Se adauga uleiul impreuna cu legumele , se amesteca si se lasa sa fiarba cca 1 ora si 20 min. Se adauga orezul fiert de jumatate si scurs de apa, se amesteca si se lasa pana este bine fiert , cca 20-25 min. Se adauga sare, piper macinat  dupa gust, boabele de piper  si foile de dafin. Se mai lasa 1 min sa fiarba ,  se ia de pe foc si se indeparteaza foile de dafin . Tocana se pune fierbinte in borcane curate si sterilizate, se capseaza si se pun in baie de abur pentru 15 min.
    Se scot  pe un servet, se impaturesc si se lasa pana a doua zi cand le punem la camara.
Este o tocana delicioasa ce poate fi servita nu numai in zi de post.
Pofta Buna!

Fasole in sos de rosii

Fasole in sos de rosii
Ingrediente
1.      500 gr fasole boabe,
2.      1 ceapa mare ,
3.      5 catei de usturoi,
4.      50 ml ulei,
5.      200 ml   sos de rosii cu ardei ,
6.      sare si piper,
7.      patrunjel verde .
Mod de preparare Fasole in sos de rosii
    Fasolea boabe se fierbe schimbandu-se de 3 ori apa in care se fierbe. Ceapa se taie marunt.
    Separat, intr-o tigaie se incinge uleiul, se adauga ceapa si se lasa sa se caleasca. Cand ceapa devine sticloasa se adauga sosul de rosii cu ardei, se amesteca.  Se lasa cca 5 min sa fiarba apoi se ia de pe foc.
    Intr-o cratita se pune fasolea fiarta si  scursa, sosul de rosii si 300 ml apa ( in care a fiert fasolea). Se fierbe cca 5-8 min, la foc mic. La final se adauga usturoiul pisat, sare si piper ,dupa gust.
Se serveste cu patrunjel tocat marunt si muraturi .
Pofta Buna!