Tocana de legume
cu orez
Ingrediente
1.
12 ardei
grasi (sau gogosar) ,
2.
12 cepe,
3.
12
morcovi,
4.
pulpa de
la 5 kg rosii,
5.
400 ml
ulei,
6.
250 gr
orez,
7.
2 foi de
dafin,
8.
sare si
piper dupa gust,
9.
10 boabe
de piper.
Preparare Tocana de legume
cu orez
Legumele se curata , se spala, ceapa si
morcovul se da pe razatoare (partea mai mare) , ardeiul se taie cubulete.
Pulpa de rosii ( fara seminte ) se pune
intr-o cratita mai mare si se lasa sa fiarba cca 1 ora
si 30 min , la foc potrivit.
Se adauga uleiul impreuna cu legumele , se
amesteca si se lasa sa fiarba cca 1 ora si 20 min. Se adauga orezul fiert de jumatate
si scurs de apa, se amesteca si se lasa pana este bine fiert , cca 20-25 min.
Se adauga sare, piper macinat dupa gust,
boabele de piper si foile de dafin. Se
mai lasa 1 min sa fiarba , se ia de pe
foc si se indeparteaza foile de dafin . Tocana se pune fierbinte in borcane
curate si sterilizate, se capseaza si se pun in baie de abur pentru 15 min.
Se scot
pe un servet, se impaturesc si se lasa pana a doua zi cand le punem la
camara.
Este o tocana delicioasa ce
poate fi servita nu numai in zi de post.
Pofta Buna!