Blogul meu

Blogul meu

sâmbătă, 11 ianuarie 2014

Salată de legume

Salată de legume
Mi-am dorit, din pofta de salata, sa imi fac o salata mai speciala nu cu salata verde, nu cu ceapa, nu cu rosii ci ceva mai special, asa ca am ajuns la formula pe care v-o prezint mai jos si pt care pun mana pe plita ca o sa va placa la fel de mult ca si mie.
Pentru salata salatelor, ne trebuie:
1.      2 dovlecei
2.      un ardei rosu (eu am folosit kapia)
3.      2 morcovi
4.      o gulie
5.      partea alba de la un praz mic
6.      o jumatate de castravete
7.      maioneza (eu prefer varianta light, vegetala)
8.      2 oua
9.      3-4 catei de usturoi
10.  o jumatate de plic de ierburi de provance
Punem la fiert in apa cu sare morcovii, gulia, dovleceii, toate taiate cubulete. Le oparim doar, nu le lasam sa fiarba foarte tare pt ca dorim doar sa se inmoaie nu sa se faca terci. Scurgem zarzavaturile care este, taiem cubulete ardeiul, castravetele si prazul (oopsy, castravetele si prazul am uitat sa le pun in poza cu ingredientele). Fierbem ouale cat de tare cu putinta si le maruntim in salata, apoi adaugam 2-3 linguri de maioneza sau dupa gust si ierburile de provance.

Fasole batuta cu carnati

Fasole batuta cu carnati
Avem nevoie de:
1.      1-1,5 kg fasole boabe
2.      sare
3.      o canita de ulei
4.      2 cepe mari
5.      3-4 fire de carnati
6.      boia dulce
7.      Fasolea se lasa la inmuiat in apa calduta, 10-12 ore, deci e de preferinta sa o lasati peste noapte. Apoi, dimineata se fierbe in multa apa. Dupa ce a fiert, se scurge bine de apa si se piseaza cu ajutorul unui tel, se adauga sarea si putin ulei (2-3 stropi) si se bate cu telul pana se obtine pasta omogena.
8.      Separat se pune uleiul intr-o cratita, se taie ceapa marunt, marunt si se caleste in ulei. Apoi se mai pune boiaua si putina apa si se amesteca bine, se lasa la prajit 3-4 minute. Carnatii se prajesc separat, noi ii facem la gratar.