Blogul meu

Blogul meu

vineri, 6 decembrie 2013

Gisca Pe Varza

Gisca Pe Varza
Ingrediente
1.      4 bucati carne de gisca,
2.      1 varza acra,
3.      2 cepe,
4.      1 lingura bulion,
5.      sare, piper,
6.      grasime de gisca
Preparare
Se rumenesc bucatile de gisca in grasime de gisca. In aceeasi grasime se caleste varza taiata fin. Se pune bulionul, sarea si piperul. Se adauga bucatile de carne. Se toarna un pahar cu apa si se lasa sa fiarba incet pina carnea este moale. Daca este necesar se mai adauga putina apa. Cind mincarea este fiarta si scazuta, se da la cuptor sa se rumeneasca 30 minute. La fel se pregateste si rata cu varza.
Durata  2 h

Tocanita de ciuperci cu rosii

Tocanita de ciuperci cu rosii
Ingrediente
1.      500 gr ciuperci proaspete,
2.      1 ceapa,
3.      50 ml ulei,
4.      5 rosii (decojite),
5.      5  linguri bulion,
6.      sare si piper dupa gust,
7.      patrunjel proaspat.
Mod de preparare
    Ciupercile le  spalam  de impuritati si le taiem in 2 parti. Ceapa se taie marunt.
    Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, se adauga ciupercile. Se lasa pe foc cca 5 min, amestecand.
    Se adauga bulionul , ceapa  si rosiile.  Se acopera tigaia cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic cca 25 min. Se amesteca din cand in cand.
    Cand tocanita este gata   se adauga sare si piper dupa gust.
    Tocanita se serveste cu  patrunjel verde taiat marunt.
Pofta Buna!