Blogul meu

Blogul meu

luni, 28 octombrie 2013

Friptura de pui


Friptura de pui
N e c e s a r e :
1.      1 piept de pui mare;
2.      6-7 căţei de usturoi sau 2 linguriţe usturoi granulat;
3.      5-6 frunze de dafin;
4.      sare;
5.      piper;
6.      ulei de floarea soarelui.
P r e p a r a r e :
Se curăţă carnea de pui de piele şi os şi se taie bucăţi mai mari. Se condimentează cu sare, piper şi, dacă nu aveţi usturoi proaspăt, cu cel granulat.
Se aşează într-o tigaie împreună cu foile de dafin. Dacă aţi optat pentru ustuoiul proaspăt la pasul anterior, puneţi şi căţeii în tigaie. Se toarnă ulei peste toate astfel încât să umple spaţiile rămase libere pe fundul tigăii. Se completează cu apă până carnea este bine acoperită.

Orez cu lapte

Orez cu lapte
N e c e s a r e :
1.      1 cană orez;
2.      1 cană de lapte gras;
3.      3 linguri zahăr brun;
4.      esenţă de portocale.
P r e p a r a r e :
Orezul se spală şi se pune la fiert într-un litru de apă. Eu am avut orez cu bobul mare. Ideea e să nu fie cu bobul lung, prefiert, brun, sălbatic etc., ci să fie lipicios. Se fierbe orezul cu apa timp de 15 minute, până ce scade apa. Se adaugă laptele, zahărul şi esenţa de portocale şi se mai fierbe totul încă 10 minute la foc mic. Cu mic cu mare ne place aşa o cină...