Blogul meu

Blogul meu

vineri, 15 noiembrie 2013

Pulpe de pui cu broccoli

Pulpe de pui cu broccoli

Noroc că nu este foarte cald, altfel cum aş putea da drumul la cuptor?... Dar, deşi nu e caniculă, e totuşi vreme plăcută afară, aşa că am pregătit ceva uşor şi consistent.
N e c e s a r e :
1.      4 pulpe de pui întregi;
2.      500g broccoli;
3.      3 morcovi;
4.      3 linguriţe seminţe de susan;
5.      1 linguriţă boia dulce;
6.      50ml ulei de măsline;
7.      sare;
8.      piper negru;
9.      pungă pentru fripturi la cuptor.
P r e p a r a r e :
10.  Broccoli se spală şi se separă în bucheţele.
11.  Morcovii se spală, se curăţă şi se taie în baghete lunguieţe.
12.  Pulpele se pregătesc şi se pun în pungă pentru fripturi. Eu am luat pulpe întregi şi le-am despărţit în pulpe superioare şi inferioare
13.  Se face un mix din susan, usturoi granulat, boia dulce, piper negru şi sare.
14.  Se pun în punga pentru fripturi broccoli, morcovii si mixul de condimente. Se închide punga şi se amestecă toate cele în interior.
15.  Se aşează punga într-un vas termorezistent şi se dă la cuptor cam 40-50 min.
16.  La final se răstoarnă conţinutul pungii în vas şi se serveşte.


Piure de cartofi

Piure de cartofi
Nu o fi cine ştie ce mare lucru de gătit piureul de cartofi, de altfel cred că oricine îl ştie pregăti, însă eu vreau să împărtăşesc felul în care fac, poate cea mai cunoscută garnitură.
N e c e s a r e :
1.      5 cartofi;
2.      1/2 linguriţă sare;
3.      200 ml lapte;
4.      1 lingură smântână;
5.      1 linguriţă unt.
P r e p a r a r e :
Se pun la fiert cartofii împreună cu sarea.
Când sunt gata se paserează şi se pune untul, apoi se adaugă smântâna, se amestecă şi la final se pune laptele, în funcţie de cât de moale îl dorim.
Untul îi conferă o textură mai cremoasă, iar combinaţia dintre smântână şi lapte îl face să fie dulce-acrişor.