Ciuperci pane si
ciuperci la tava
Ingrediente
1.
1 kg
ciuperci
2.
sare
3.
piper
4.
2 oua
5.
faina
6.
pesmet
Mod de preparare
Se indeparteaza coditele
ciupercilor, iar palariile se curata, se spala si se asaza pe un servet
absorbant.
Palariile care sunt mai mici
se sareaza, se pipereaza si se introduc la cuptor intr-o tava unsa cu putin
ulei.
Dupa cca 5 minute, se adauga
in tava 100-150 ml apa si se lasa pana cand ciupercile sunt gata.
Se scot cu o paleta si se
pun pe un servet absorbant, dupa care se asaza pe un platou. Se pot servi ca
aperitiv sau garnitura la fripturi.
Palariile mai mari se
curata, se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant, se sareaza, se
pipereaza, se trec prin faina, oua batute si pesmet si se pun la prajit intr-un
tuci cu ulei incins.
Se scot pe un servet
absorbant si se servesc ca aperitiv sau garnitura la fripturi.
Pofta buna!