Blogul meu

Blogul meu

vineri, 14 februarie 2014

Ciuperci pane si ciuperci la tava

Ciuperci pane si ciuperci la tava
Ingrediente
1.      1 kg ciuperci
2.      sare
3.      piper
4.      2 oua
5.      faina
6.      pesmet
Mod de preparare
Se indeparteaza coditele ciupercilor, iar palariile se curata, se spala si se asaza pe un servet absorbant.
Palariile care sunt mai mici se sareaza, se pipereaza si se introduc la cuptor intr-o tava unsa cu putin ulei.
Dupa cca 5 minute, se adauga in tava 100-150 ml apa si se lasa pana cand ciupercile sunt gata.
Se scot cu o paleta si se pun pe un servet absorbant, dupa care se asaza pe un platou. Se pot servi ca aperitiv sau garnitura la fripturi.
Palariile mai mari se curata, se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant, se sareaza, se pipereaza, se trec prin faina, oua batute si pesmet si se pun la prajit intr-un tuci cu ulei incins.
Se scot pe un servet absorbant si se servesc ca aperitiv sau garnitura la fripturi.
Pofta buna!

Pui Grecesc

Pui Grecesc
Ingrediente
1.      500 gr piept de pui
2.      linguriţă rasă de ghimber
3.      6 căţei de usturoi zdrobiţi
4.      zeama de la o lămâie
5.      3 linguri de ulei de măsline
Mod de preparare
Pieptul de pui se lasă în frigider, timp de o oră cu un sos. Sosul se prepară dintr-o linguriţă deghimbir ras, usturoi zdrobit, zeamă de lămâie, ulei de măsline, cimbru şi piper.După o oră, puiul se pune în tigaia bine încinsă, întorcându-l des, ca să se facă uniform, fără să seusuce. Când e rumen, îi potriveşti un sos de usturoi (câţiva căţei zdrobiţi şi frecaţi cu ulei demăsline şi puţină apă) şi o salală de castraveţi cu iaurt şi usturoi.