Blogul meu

Blogul meu

luni, 11 august 2014

Tocanita de ficatei de pui

Tocanita de ficatei de pui
Ingrediente
1.      1 ceapa mare sau 2 cepe mici
2.      1 morcov mai mic
3.      1 ardei rosu
4.      500 g ficat de pui
5.      1/2 lingurita piper
6.      vegeta
7.      sare
8.      250 ml bulion de rosii
9.      1 frunza de dafin
10.  ulei
Mod de preparare reteta Tocanita de ficatei de pui
Ficateii se spala, ceapa se curata si se taie solzisori si o calim in ulei pana cand aceasta se inmoaie.Peste ceapa adaugam ardeiul taiat fasii si morcovul taiat felii subtiri si le mai calim 5 minute.La sfarsit se adauga ficateii de pui, piperul si ii mai lasam in ulei inca 5 minute.Adaugam apa sa treaca peste ficatei, bulionul, frunza de dafin si lasam sa fiarba 30-40 de minute.
Dupa ce s-au fiert ficateii punem vegeta dupa gust!
Pofta buna!

Tocanita de ficat de pui cu piure

Tocanita de ficat de pui cu piure
Ingrediente:
1.      250 g ficat de pui
2.      3 cepe mari roşii
3.      3 linguri de ulei
4.      un ardei mic roşu
5.      un vârf cuţit de piper şi unul de boia dulce
6.      1/2 linguriţă vegeta
pentru piure:
1.      10 cartofi albi
2.      lingură margarină
3.      3 linguri lapte călduţ
4.      un cub knorr de pui
Mod de preparare:
Se curăţă cartofii şi se pun la fiert împreună cu cubul de Knorr. Intre timp se curăţă ceapa, apoi se taie solzişori, la fel se pregăteşte şi ardeiul curăţat de seminţe. Ficatul se spală, se curăţă de eventualele pieliţe şi se taie în sferturi fiecare bucată de ficăţel.
Se pune uleiul la încins într-o tigaie, se adaugă ceapa şi ardeiul, se călesc puţin cu două linguri de zeamă de pe cartofi. Se adaugă apoi ficăţeii şi se lasă la foc mediu, să fiarbă încet. Când scade zeama, se mai adaugă zeamă de la cartofii fierţi până ce ficatul şi ceapa sunt moi.
Spre sfârşit se pun pipe­rul, boiaua, sare sau vegeta dacă mai este nevoie. Se serveşte alături de cartofii făcuţi piure cu margarină şi lapte.