Salata de fasole
boabe
Ingrediente:
1.
500 de
grame de fasole fiarta (din conserva sau fiarta in casa in trei ape),
2.
doua cepe
rosii,
3.
legatura
de ceapa verde,
4.
trei
catei de usturoi,
5.
doi-trei
ardei grasi,
6.
ulei,
sare, piper,
7.
suc de
lamaie,
8.
trei-patru
fire proaspete de menta,
9.
100 de
grame de masline fara samburi.
Ingredientele sunt pentru patru-cinci portii.
Preparare:
- Taie ardeiul gras in patru, pe lung. Unge
fiecare bucata de ardei cu ulei si pune-i intr-o tava, in cuptor, la foc iute
pentru 10-15 minute. Cand sunt gata si inca fierbinti, scoate-le pielita care
iese foarte usor.
- Toaca ceapa, cea verde si cea rosie, marunt.
Pune ceapa intr-un vas, adauga un parf de sare si o lingura de suc de lamaie
(sau otet balsamic) si amesteca bine. Adauga fasolea boabe si maslinele si
amesteca.
- Piseaza foarte bine usturoiul, adauga in
pasta de usturoi o lingura, doua de ulei si amesteca pana rezulta o crema.
Dilueaza pasta cu trei-patru linguri de apa si rastoarna sosul peste fasole.
Amesteca dupa ce adaugi sarea, piperul si frunzele de menta tocate.
- Cu grija, ca sa nu se rupa, adauga in
salata bucatile de ardei copt si lasa salata, acoperita, la rece, o ora-doua,
inainte sa o servesti.