Blogul meu

Blogul meu

joi, 26 decembrie 2013

Sote de morcovi cu ficatei

Sote de morcovi cu ficatei
Ingrediente
1.      1,5 kg. morcovi
2.      2 linguri unt
3.      0,5 kg. ficatei de pui
4.      ulei,sare
Preparare
Curatam morcovii si-i taiem rondele normale ,dupa care-i punem la fiert in apa rece cu o lingurita de sare si o lingurita de ulei.  Cand sunt gata se scurg de apa si se pun la foc cu cele 2 linguri de unt.Se lasa pana se topeste untul ,amestecand sa nu se lipeasca ,dupa care se pun deoparte !  Separat se curata ficateii si se spala bine cu apa rece ,dupa care se vor taia in bucati mai mici si se pun la foc intr-o tigae cu 3 linguri de ulei si 5 de apa. Punem capacul si lasam  sa se faca la foc domol .Cand s-a evaporat apa ,se presara un praf de sare si piper si se vor lasa la prajit de data asta fara capac pana se rumenesc putin.
Punem la incalzit morcovii si cand sunt calzi varsam ficateii si amestecam usor. Se potriveste de sare  (fiecare dupa gust -tinem cont ca morcovii sunt dulci si e bine sa raman asa ) si servim cu paine prajita !
Pofta buna !

Ardei umpluti cu carne si orez

Ardei umpluti cu carne si orez
Trimiteţi prin e-mail Postaţi pe blog!Distribuiţi pe TwitterDistribuiţi pe Facebook
Am pregatit acesti ardei folosind praz in loc de ceapa,nu pentru ca nu aveam ceapa ci dimpotriva...aveam praz si era prea putin pentru a prepara o mancare de praz cu masline.
Nu scriu cantitati exacte pentru ca ardeii au diferite marimi si nu toti folosesc cantitatile din reteta chiar daca incearca acest lucru.Am sa las totusi cantitatile pentru cate un ardei ,asa ca daca pregatiti o portie sau mai multe,puteti aproxima. 
Ingrediente
1.      1 ardei gras rosu de persoana
2.      2 linguri de orez pentru un ardei
3.      2 linguri de carne tocata pentru un ardei
4.      1 ceapa la doi ardei sau praz
5.      1 lingurita bulion la doi ardei
6.      sare,piper,delikat
7.      ulei
8.      iaurt/smantana
Preparare
    Se toaca ceapa si se caleste. Eu am folosit praz.Ardeii se spala si se curata de seminte si cotor.
    Se amesteca carnea,orezul si ceapa (prazul) calit/a.Se gusta de sare si piper.Se vor umple ardeii doar trei sferturi cu compozitia preparata si se pun la fiert la foc mic,acoperindu-i cu apa cat sa depaseasca 2 cm ardeii.Se condimenteaza,se adauga bulion.
    Se fierb pana se umfla orezul si ardeii devin moi.Din cand in cand se stropesc cu zeama pe deasupra ca se se poata fierbe bine si orezul sa absoarba lichid !
    Se servesc cu putin iaurt sau smantana !