Rosii cu usturoi
Ingrediente
1.
2 kg
rosii cherry (pot fi si alt soi dar sa fie cat mai mici),
2.
2
capatani de usturoi,
3.
5-6
frunze de dafin,
4.
5-6
frunze de vita de vie,
5.
1
lingurita seminte de mustar,
6.
frunze de
visin,
7.
sare
grunjoasa,
8.
100 ml
otet la 1 l saramura,
9.
2 linguri
piper boabe
Mod de preparare
1.
Se desprind rosiile
de tulpinite, se spala iar apoi se lasa la scurs.
2.
Se curata usturoiul.
3.
Se fierbe apa, se
adauga 1000 ml otet si 1 lingura cu varf de sare grunjoasa la 1 litru.
4.
Se aseaza in borcane
mai intai un strat de frunze de vita de vie.
5.
Se pune apoi cateva
boabe de piper si seminte de mustar.
6.
Se aranjeaza rosiile
si printre ele se pun catei de usturoi, frunze de visin si frunze de dafin.
7.
7. Deasupra se pune
piper si mustar si se acopera cu un strat de frunze de vita de vie.
8.
Se toarna saramura
fierbinte peste ingrediente.
9.
Se leaga borcanele
sau se inchid cu capace ermetice si se pun la racoare.