Blogul meu

Blogul meu

miercuri, 13 noiembrie 2013

Rosii cu usturoi

Rosii cu usturoi
    Ingrediente
1.      2 kg rosii cherry (pot fi si alt soi dar sa fie cat mai mici),
2.      2 capatani de usturoi,
3.      5-6 frunze de dafin,
4.      5-6 frunze de vita de vie,
5.      1 lingurita seminte de mustar,
6.      frunze de visin,
7.      sare grunjoasa,
8.      100 ml otet la 1 l saramura,
9.      2 linguri piper boabe
    Mod de preparare
1.      Se desprind rosiile de tulpinite, se spala iar apoi se lasa la scurs.
2.      Se curata usturoiul.
3.      Se fierbe apa, se adauga 1000 ml otet si 1 lingura cu varf de sare grunjoasa la 1 litru.
4.      Se aseaza in borcane mai intai un strat de frunze de vita de vie.
5.      Se pune apoi cateva boabe de piper si seminte de mustar.
6.      Se aranjeaza rosiile si printre ele se pun catei de usturoi, frunze de visin si frunze de dafin.
7.      7. Deasupra se pune piper si mustar si se acopera cu un strat de frunze de vita de vie.
8.      Se toarna saramura fierbinte peste ingrediente.
9.      Se leaga borcanele sau se inchid cu capace ermetice si se pun la racoare.


Pepene murat

Pepene murat
    Ingrediente
1.      Felii de pepene roz apa
2.      1 lingura de sare grunjoasa la un litru de apa
3.      2 linguri de otet la un litru de apa
4.      tulpini de marar proaspat
    Mod de preparare
    Pepenele murat este delicios. Atunci cand faceti acest sortiment de muraturi e indicat sa folositi pepeni cat mai mici.Se taie pepenele in bucati si se aseaza in borcan.
    Se amesteca apa cu sarea si otetul, pana s-a topit sarea.
    Se aseaza si tulpinile de marar in borcan si se toarna apa cu sare si otet.
    Se acopera cu o farfurie si se tine la soare 4-5 zile.
    Se poate consuma sau se poate pune la frigider in containere de plastic sau in borcane. Eu asa imi tin si castravetii peste iarna, primavara ii am tot crocanti.
    Mod de servire
    Pepenele murat se serveste la felurile de mancare cu carne.