Blogul meu

Blogul meu

duminică, 15 iunie 2014

Salata asortata de vara




Salata asortata de vara
Ce ingrediente se folosesc?
1.      1 marula
2.      2 ardei grasi
3.      3 rosii
4.      2 oua fierte tari
5.      1 lingurita cu zahar pudra
6.      usturoi (facultativ)
7.      3 linguri cu ulei
8.      sare
9.      2 linguri cu otet
10.  marar tocat
Cum se prepara?
    Desfaci marula, separi miezul pentru decor, speli frunzele si le toci fasii. Le asezi in castron cu 1/2 lingurita de sare si o lingurita de zahar.
    Tai felii subtiri ardeii si rosiile, le asezi in strat peste salata verde. Condimentezi cu usturoi tocat marunt si piper (facultativ). Stropesti cu ulei fierbinte, omogenizezi usor, adaugi putin otet si ornezi cu felii de ou fiert tare si miezul de salata pastrat.
    Presari cu marar tocat fin (sau busuioc in amestec cu menta) si servesti langa cartofi prajiti, chiftele de legume, tocanite si mancaruri cu carne.

Muraturi asortate iraniene

Muraturi asortate iraniene
Ingrediente:
1.      un bidon de 5kg
2.      2kg castraveti
3.      1 varza potrivita
4.      1 conopida
5.      1kg morcovi
6.      2 rosii potrivite
7.      2-3 bucati de hrean
8.      un pumn de fasole verde
9.      250g ardei iuti
10.  frunze si radacina de leustean
11.  3kg vinete mici
12.  marar
13.  patrunjel
14.  3 fire menta
15.  fire busuioc
16.  1kg gogonele
17.  4 bucati ardei gras
18.  5 capatani de usturoi
19.  10 foi de dafin
20.  1 lingura boabe de mustar
21.  1 lingura boabe de piper negru
Mod de preparare:
Toate legumele se taie in bucati potrivite si se pun in bidon. Condimentele si mirodeniile se adauga si se amesteca bine cu celelalte ingrediente.
Se fierbe apoi apa cu otet (4l de apa la 2l de otet), se adauga sare (25g la 1l de lichid) si se toarna peste legume. Se inchide bidonul.