Blogul meu

Blogul meu

sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Alivanca

Alivanca
Ingrediente:
1.      1 pahar faina de porumb,
2.      2 linguri făină de grîu,
3.      10 ouă,
4.      75 gr brînză de oi,
5.      200 gr carne de porc (gîtul),
6.      1 lingură de ulei,
7.      sare,
8.      piper negru măcinat.
Mod de preparare:
1.      Făina de porumb se amestecă cu ouăle, se adaugă făina de grîu. Carnea se taie cuburi, se prăjeşte puţin. Brînza se taie cuburi de mărime medie. Tavă se unge cu ulei. Brînza şi carnea de porc prăjită se adaugă la amestecul de ou şi făină, se mai adaugă sare, piper negru măcinat. Totul se amestecă, se toarnă într-o tavă sau într-o formă pentru copt. Se dă la cuptor, încălzit, în prealabil, pînă la 180 de grade pentru 30 de minute.



Cartofi noi fierţi cu usturoi

Cartofi noi fierţi cu usturoi
Ingrediente:
1.      1 kg cartofi,
2.      200g slănină ,sunca sau costita.
3.      3-4 căţei de usturoi,
4.      2 linguri verdeaţă tăiată,
5.      2-4 roşii,
6.      smîntînă,
7.      sare,
8.      piper negru măcinat.
Mod de preparare:
Cartofii se spală şi se curăţă. Cartofii mai mărunţi se folosesc întregi, iar cei mai măşcaţi se taie. Se toarnă uncrop, se sărează şi se fierb la capac la foc încet până sunt gata. Apa se scurge, se adaugă verdeaţa.
Cartofii se servesc:
1 variantă: stropiţi cu untură şi jumări, preparate din slănină din sunca sau costita., se condimentează cu usturoi pisat şi se garnisesc cu feliuţe de roşii.
2 variantă: stropiți cu smîntînă, se condimentează cu usturoi pisat.