Cartofi greceşti
Ingrediente
1.
600 g
cartofi noi
2.
1 ceapă
mică albă
3.
1 ceapă
mică rosie
4.
3 căţei
de usturoi
5.
4 ardei
graşi
6.
150 g
măsline negre şi verzi
7.
120 g
telemea
8.
cimbru
verde
9.
pătrunjel
verde
10.
ulei de
măsline
11.
sare,
piper
Mod de preparare
Se spală şi se fierb cartofii în coajă în
apă cu sare. Când s-au fiert, se scot în strecurătoare.
Se taie cepele în 8, se zdrobeşte usturoiul
şi se taie ardeii fâşii subţiri.
Se încing 2 linguri cu ulei într-o tigaie
şi se căleşte ceapa. Când s-a aurit, se adaugă usturoiul şi ardeii şi se lasă
pe foc încă 10 minute, amestecând din când în când.
Când s-au înmuiat şi ardeii, se adaugă
cartofii tăiaţi în sferturi, măslinele şi cimbrul tocat.
Se potriveşte de sare şi piper după gust şi
se mai lasă un pic pe foc, maximum un minut.
Se serveşte fierbinte cu brânză sfărâmată
deasupra şi pătrunjel verde proaspăt tăiat.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu