Blogul meu

Blogul meu

joi, 9 ianuarie 2014

Cartofi greceşti

Cartofi greceşti 
Ingrediente
1.      600 g cartofi noi
2.      1 ceapă mică albă
3.      1 ceapă mică rosie
4.      3 căţei de usturoi
5.      4 ardei graşi
6.      150 g măsline negre şi verzi
7.      120 g telemea
8.      cimbru verde
9.      pătrunjel verde
10.  ulei de măsline
11.  sare, piper
Mod de preparare
    Se spală şi se fierb cartofii în coajă în apă cu sare. Când s-au fiert, se scot în strecurătoare.
    Se taie cepele în 8, se zdrobeşte usturoiul şi se taie ardeii fâşii subţiri.
    Se încing 2 linguri cu ulei într-o tigaie şi se căleşte ceapa. Când s-a aurit, se adaugă usturoiul şi ardeii şi se lasă pe foc încă 10 minute, amestecând din când în când.
    Când s-au înmuiat şi ardeii, se adaugă cartofii tăiaţi în sferturi, măslinele şi cimbrul tocat.
    Se potriveşte de sare şi piper după gust şi se mai lasă un pic pe foc, maximum un minut.
    Se serveşte fierbinte cu brânză sfărâmată deasupra şi pătrunjel verde proaspăt tăiat.
Pofta Buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu