Blogul meu

Blogul meu

miercuri, 6 noiembrie 2013

Salata de fructe persana

Salata de fructe persana

    Ingrediente
1.      Kiwi
2.      Portocale
3.      Mandarine
4.      Mere
5.      pere caise din compot visine fara samburi
6.      din compot 1-2 linguri
7.      rodie sau coacaze
    Mod de preparare
    Salata de fructe persana este o salata orientala foarte delicioasa. Se curata si se taie toate fructele. Se stoarce limeul, ca sa nu se oxideze fructele. si se amesteca putin. Se da la rece cateva ore. Se presara cu boabe de rodie sau coacaze.
    Mod de servire
    Salata de fructe persana se serveste rece.

Spanac cu Ochi de Ou

Spanac cu Ochi de Ou
Ingrediente:
1.      500 gr spanac
2.      500 ml lapte
3.      2 linguri faina
4.      50 ml ulei
5.      4 catei usturoi
6.      sare
7.      1 ou de persoana
Preparare:
Spanacul se spala in mai multe ape, se curata de cotoare si apoi se pune la fiert in apa cu sare ptr cca. 10 minute. Se strecoara si cu un cutit se toaca marunt (se poate toca si cu masina de tocat sau robot). Se curata usturoiul si se piseaza.
Intr-un vas punem la incins 50 ml ulei, la care adaugam 2 linguri faina, si 2 catei usturoi pisat, apoi punem si spanacul tocat. Se amesteca totul bine si se adauga si 500 ml lapte, sare dupa gust si cei 2 catei de usturoi pisat ramas. Se lasa sa dea 2-3 clocote pana se ingroase putin.
Oul se prajeste pe un pic de ulei in asa fel incat galbenusul sa ramana moale. Se pune spanac pe farfurie, peste asezam oul prajit pe care il putem decora dupa placul fiecaruia.
Pofta Buna!