O reteta usoara de
chilli cu fasole
Daca va intrebati ce sa mai
faceti de post in seara asta, sa fie si gustos si foarte usor de preparat, iata
raspunsul castigator – chilli de fasole. De cateva luni m-am indragostit de
conservele de fasole mixta de la Maxim’s, pe care le gasesc in toate
supermarketurile, si pe care le-am preparat in toate felurile – de la piure de
fasole aromata cu tarhon, pana la salate hearty, cu rosii si avocado.
Chilli-ul de fasole este
gata in 15 minute daca folosesti toate ingredientele din conserva.
Ingrediente pentru Chilli de Fasole
1.
1
conserva de fasole mixta (fasole neagra, fasole alba si naut) de la Maxim’s
2.
1
conserva de rosii de la Cirio (sunt cele mai gustoase)
3.
1 ceapa
mica
4.
2 catei
de usturoi
5.
1 praf de
chilli iute
6.
piper
proaspat macinat
7.
lingura
de otet
8.
lingurita
de zahar
9.
sare roz
de la Himalaya
10.
2 linguri
de ulei de masline
Ceapa se taie marunt, se
caleste in uleiul de masline, cand este sticloasa se adauga usturoiul si praful
de chilli, pentru ca uleiul sa capete aroma. Se pun fasolea si rosiile in oala,
se amesteca bine si se lasa la fiert la foc mic timp de 10 minute. Se adauga
zaharul si otetul pentru a potenta gustul rosiilor, se gusta de sare si piper,
se mai tine cateva minute la fiert si se trage de-o parte. Se pune capacul si
se lasa sa se patrunda aromele timp de cateva minute. Eu adaug si busuioc,
pentru ca imi place aroma in aproape orice fel de mancare, dar chilli-ul de
fasole poate fi garnisit si cu patrunjel. Daca nu tineti post, puteti adauga si
putina smantana proaspata sau iaurt gras la servire.