Blogul meu

Blogul meu

vineri, 17 ianuarie 2014

O reteta usoara de chilli cu fasole

O reteta usoara de chilli cu fasole
Daca va intrebati ce sa mai faceti de post in seara asta, sa fie si gustos si foarte usor de preparat, iata raspunsul castigator – chilli de fasole. De cateva luni m-am indragostit de conservele de fasole mixta de la Maxim’s, pe care le gasesc in toate supermarketurile, si pe care le-am preparat in toate felurile – de la piure de fasole aromata cu tarhon, pana la salate hearty, cu rosii si avocado.
Chilli-ul de fasole este gata in 15 minute daca folosesti toate ingredientele din conserva.
Ingrediente pentru Chilli de Fasole
1.      1 conserva de fasole mixta (fasole neagra, fasole alba si naut) de la Maxim’s
2.      1 conserva de rosii de la Cirio (sunt cele mai gustoase)
3.      1 ceapa mica
4.      2 catei de usturoi
5.      1 praf de chilli iute
6.      piper proaspat macinat
7.      lingura de otet
8.      lingurita de zahar
9.      sare roz de la Himalaya
10.  2 linguri de ulei de masline
Ceapa se taie marunt, se caleste in uleiul de masline, cand este sticloasa se adauga usturoiul si praful de chilli, pentru ca uleiul sa capete aroma. Se pun fasolea si rosiile in oala, se amesteca bine si se lasa la fiert la foc mic timp de 10 minute. Se adauga zaharul si otetul pentru a potenta gustul rosiilor, se gusta de sare si piper, se mai tine cateva minute la fiert si se trage de-o parte. Se pune capacul si se lasa sa se patrunda aromele timp de cateva minute. Eu adaug si busuioc, pentru ca imi place aroma in aproape orice fel de mancare, dar chilli-ul de fasole poate fi garnisit si cu patrunjel. Daca nu tineti post, puteti adauga si putina smantana proaspata sau iaurt gras la servire.


Cartofi acordeon la cuptor

Cartofi acordeon la cuptor
    Ingrediente
1.      12 cartofi de marime potrivita,
2.      sare,
3.      piper,
4.      80 g margarina
    Mod de preparare
    Cartofii acordeon la cuptor sunt deliciosi, mai ales intr-o seara mai racoroasa. Se curata si se spala cartofii. Se taie in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri, fara sa se patrunda pana la partea de jos, astfel incat sa ramana legate una de cealalta. Jumatatile de cartof astfel taiate se aseaza intr-o forma si se condimenteaza cu sare si piper, si apoi se da pe deasupra cu margarina.
    Se pun la cuptor incins pentru aproximativ 45-50 minute. Cartofii la cuptor ies foarte gustosi si daca ii inveliti intr-o folie de aluminiu si ii frecati cu un pic de ulei de masline.
    Mod de servire