Friptură în ulcele ca la mama acasă
Ingrediente:
1.
2 ouă,
2.
4
linguri ulei,
3.
300 g
fileu de pui,
4.
150 g
carne de porc,
5.
3-4
linguri lapte,
6.
sare,
7.
piper
negru măcinat,
8.
8
clătite subţiri.
Pentru umplutură:
1.
½ kg
brînză de vaci,
2.
2 ouă,
3.
sare.
Mod de preparare:
Se pregătesc clătitele,
fiecare se taie în 3-4 părţi. Brînza se amestecă cu ouă şi sare, acest amestec
se înveleşte în clătite - cîte 6-8 clătite la o porţie. Carnea se dă prin
maşina de tocat de 2 ori, se adaugă ouăle, laptele, sarea şi piperul, se
amestecă bine şi se formează chifteluţe mici - cîte 6-8 la o porţie - şi se
fierb la aburi. Clătitele se aşează în ulcele, se stropesc cu unt topit şi se dau
la cuptor la temperatura de 180-200°C timp de 5-7 minute.