Blogul meu

Blogul meu

duminică, 1 decembrie 2013

Friptură în ulcele ca la mama acasă

Friptură în ulcele ca la mama acasă
Ingrediente:
1.      2 ouă,
2.      4 linguri ulei,
3.      300 g fileu de pui,
4.      150 g carne de porc,
5.      3-4 linguri lapte,
6.      sare,
7.      piper negru măcinat,
8.      8 clătite subţiri.
Pentru umplutură:
1.      ½ kg brînză de vaci,
2.      2 ouă,
3.      sare.
Mod de preparare:
Se pregătesc clătitele, fiecare se taie în 3-4 părţi. Brînza se amestecă cu ouă şi sare, acest amestec se înveleşte în clătite - cîte 6-8 clătite la o porţie. Carnea se dă prin maşina de tocat de 2 ori, se adaugă ouăle, laptele, sarea şi piperul, se amestecă bine şi se formează chifteluţe mici - cîte 6-8 la o porţie - şi se fierb la aburi. Clătitele se aşează în ulcele, se stropesc cu unt topit şi se dau la cuptor la temperatura de 180-200°C timp de 5-7 minute.



Muşchi de vită cu ardei gras

Muşchi de vită cu ardei gras
Ingrediente:
1.      600-700 g muşchi de vită,
2.      2 ardei graşi,
3.      1 praz,
4.      ½ pahar de ulei vegetal,
5.      sare,
6.      piper negru măcinat,
7.      1 pahar de bulion,
8.      1-2 căţei de usturoi,
9.      1 lingură de verdeaţă  
Mod de preparare:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Muşchiul se taie cuburi, se adaugă sare, piper şi se prăjeşte pînă la obţinerea unei cruste rumene. Prazul spălat şi curăţat se taie inele subţiri. Ardeii se curăţă de seminţe şi se taie felii. Se adaugă la carnea prăjită şi legumele tăiate, se continuă prăjirea pînă la înmuierea legumelor, se adaugă bulionul, şi se înăbuşă cu capac pînă ce carnea este gata. Puteţi adăuga usturoi tocat la sfîrşit,dacă doriţi.
Se serveşte presărat cu verdeaţă tăiată.