Blogul meu

Blogul meu

sâmbătă, 26 iulie 2014

Ce ingrediente se folosesc la ciorba?


Ce ingrediente se folosesc la ciorba?
1.      1 ceapa
2.      2 cartofi
3.      1 gulie
4.      4 morcovi
5.      1 telina
6.      2 catei de usturoi
7.      1 ou
8.      200 ml smantana
9.      ulei
10.  sare
Cum se prepara?
    Curata legumele si taie-le in bucati mari, iar ceapa toac-o julien. Pune ulei la incins intr-oo tigaie si une ceapa la calit pana se inmoaie, adauga usturoiul pisat si apoi legumele, amestecand continuu, si lasa-le sa se caleasca impreuna pana incepe sa-si schimbe culoarea.
    Adauga apa cat sa acopere legumele, potriveste gustul de sare si lasa sa fiarba 25 de minute, la foc iute si acoperind vasul cu capac, adaugand daca mai este nevoie apa.
    Se pun legumele in vasul unui blender  si adauga apa  numai daca supa a iesit prea groasa. Bate oul cu smantana, adauga supa putin cate putin, apoi toarna totul intr-o cratita si amesteca. da totul intr-un clocot, apoi opreste focul.
    Supa de radacinoase se serveste cu crutoane si o lingurita de smantana.
Vezi retete similare

Supa de pui cu legume radacinoase

Supa de pui cu legume radacinoase
Ingrediente
1.      1 pui de tara
2.      2 cepe mari
3.      2 morcovi
4.      2 radacini patrunjel
5.      2 radacini pastarnac
6.      1 radacina telina
7.      2 ardei
8.      2 linguri rosii pentru ciorba
9.      3 l apa
10.  sare
11.  1 legatura patrunjel
Mod de preparare reteta Supa de pui cu legume radacinoase
Puiul transat si spalat l-am pus la firt in apa cu putina sare.
Dupa ce a atins punctul de fierbere, am inlaturat spuma formata si am mai lasat cateva minute, astfel incat sa se topeasca grasimea, apoi am scos pulpele, pieptul si aripile pe care le-am folosit la alta mancare.
Am adaugat legumele spalate si tocate cubulete mici, am acoperit vasul si am lasat la fiert la foc mediu aproximativ 35 minute.
Dupa acest timp am adaugat rosiile, am mai potrivit cu sare si am mai lasat pe foc 15 minute, apoi am stins focul si am adaugat patrunjelul tocat.
Carnea fiind frageda s-a fiert destul de repede, astfel incat eu am dezosat-o pentru un aspect mai placut la servire.