Blogul meu

Blogul meu

marți, 10 iunie 2014

Salata Rosii cu branza

Salata Rosii  cu branza
Ingrediente
1.      1/2 Kg branza (scursa bine),
2.      100 gr. masline negre,
3.      2-3 felii sunculitza taraneasca afumata,
4.      1 linguritza mushtar,
5.      80 gr. unt de masa,
6.      cateva fire de marar,
7.      4-5 rosii,
8.      2 castravetzi.
Mod de preparare - Rosii/castravetzi umpluti cu crema de branza
Mai intai, se taie rosiile in jumatate si se lasa la scurs alaturi de castravetzi.Castravetzii se taie pe lungime.
Se ia felia de branza si se da pe razatoare. Ulterior, se freaca (cu ajutorul mixer-ului) cu untul si apoi se trece la tocarea maslinelor, a sunculitzei si a mararului. Se adauga cubuletzele peste crema de branza obtzinuta + linguritza de mustar.
In final, se umple fiecare jumatate de rosie cu crema, iar feliile de castravetzi, dupa umplere, se ruleaza si se prind cu scobitori (optzional se orneaza cu masline, marar sau ce doreste fiecare).


Bruschete aromate cu rosii si masline

Bruschete aromate cu rosii si masline
    Ingrediente
1.      felii de paine
2.      ulei de masline
3.      usturoi
4.      rosii
5.      masline negre
6.      cimbru
7.      busuioc
8.      branza de capra
    Mod de preparare
    Bruschtele sunt in forma lor clasica doar cu rosii si usturoi, dar gurmanzii le reinventeaza mereu. Bruschetele aromate cu rosii si masline se prepara foarte usor si rapid, fiind potrivite ca si gustare sau aperitiv.
    Taie rosiile cubulete si maslinele rondele, iar branza de capra razui-o pe partea mai mare. Adauga ulei de masline, cimbru si busuioc maruntit si amesteca toate ingredientele sa se patrunda aromele.
    Intre timp prajeste feliile de paine, cat sunt calde freaca-le cu un catel de usturoi. Aseaza apoi cu o lingura amestecul de rosii si masline, si gata gustarea!