Spanac cu
chiftelute
Ingrediente
1.
700 g
carne tocata amestec
2.
500 g
spanac fiert
3.
500 ml
lapte
4.
1 usturoi
intreg
5.
2 oua
6.
1 cartof
7.
1 felie
paine mai uscata
8.
2-3
linguri smantana
9.
marar
verde
10.
patrunjel
verde
11.
sare
12.
piper
13.
chilli
14.
1 lingura
faina
15.
Ulei
Mod de preparare
Carnea tocata se macina inca
o data.
1/2 usturoi, cartoful se
curata si se taie marunt ( se macina)
Felia de paine sa inmoaie in
apa , apoi se stoarce si se macina si ea impreuna cu verdeturile.
Amestecam bine carnea cu
usturoiul, cartoful, painea, verdeturile, ouale, sare .chilli si piper , apoi
amestecam bine compozitia.
Lasam 15 minute, deoparte,
sa se intrepatrunda aromele.
Formam chiftelutele, le dam
forma plata cu palmele unse cu putin ulei apoi le coacem pe grill fara ulei.
Spanacul fiert il dam prin
blender impreuna cu celelalt usturoi ramas, apoi il punem intr-o cratita in
care am incalzit 2 linguri ulei. Adaugam laptele, sare si piper si lasam sa dea
2-3 clocote.
Faina o amestecam cu
smantana si cateva linguri cu apa rece pina se formeaza un sos fin fara
cocoloase pe care il rasturnam peste spanac. Lasam sa fiarba 2-3 minute dupa
care se poate stinge focul sub spanac.