Blogul meu

Blogul meu

miercuri, 4 iunie 2014

Salata de gulii cu masline

Salata de gulii cu masline
Ingrediente
1.      6 gulii tinere, mijlocii
2.      2 cepe de apa sau 1 fir de praz
3.      4 linguri ulei (preferabil de masline)
4.      200 g masline
5.      1 lamaie
6.      Sare
Pregatesti asa:
Cureti guliile de coaja, le dai pe razatoarea mare si le stropesti cu zeama de lamaie si uleiul.
Cureti ceapa si o tai marunt, apoi o amesteci cu guliile si sare dupa gust.
Pui salata intr-un bol si o decorezi cu maslinele intregi sau taiate in felioare. Portii: 3
Preparare: 25 minute
Bucatarul te invata:
Este o salata racoritoare, pe care o poti prepara in orice anotimp, dat
fiind ca se gasesc gulii de sera chiar si iarna. Primavara si vara,
intrebuinteaza ceapa verde, iar toamna si iarna, ceapa de apa sau praz.
Aroma frunzelor de patrunjel si prospetimea unui ardei gras completeaza
cel mai bine gustul acestei salate,  conferindu-i, in acelasi timp, un

Ciorba ardeleneasca de gulii

Ciorba ardeleneasca de gulii
Ingrediente
1.      2 gulii mari
2.      2 morcovi
3.      2 radacina patrunjel
4.      2 fire ceapa verde
5.      1 ou
6.      2 linguri faina( cu varf)
7.      smantana
8.      bors(optional)
9.      patrunjel verde
10.  3 linguri ulei
11.  sare
12.  piper
Mod de preparare
Guliile se curata si se taie julien( putin mai mare).
Zarzavatul si ceapa se curata si se taie marunt.1/2 de morcov se rade pe razatoarea cu gauri mici si se caleste cu o lingura cu ulei, impreuna cu ceapa verde.
In oala se adauga 4 l apa peste morcovul calit, apoi celelalte legume, se asezoneaza si se lasa sa fiarba.
Se fac galustele.Oul se bate bine, se adauga 2 linguri ulei si apoi faina. Amestecam bine si lasam 10 minute sa se odihneasca.
Cand legumele si zarzavatul sunt fierte, cu ajutorul unei lingurite se rup galustele in ciorba. Se mai lasa sa fiarba 10 minute apoi se stinge focul.
Cine doreste poate acri ciorba cu bors.
Pofta mare !