Oua benedict cu
cartofi
Ingrediente
1.
8 oua,
2.
8 felii
de paine,
3.
8 bucati
cascaval
4.
8 felii
bacon,
5.
1
lingurita boia,
6.
piper,
7.
sare,
8.
2-3
linguri ulei,
Pentru garnitura:
1.
4 cartofi
mari,
2.
1 ceapa
rosie,
3.
1
legatura patrunjel,
4.
ulei,
5.
1
lingurita boia
Mod de preparare
Cartofii se pun la fiert in apa cu sare, Se
curata apoi de coaja, se taie cubulete si se inabusesc in untul topit. se
adauga sare, piper si boia si se amesteca cu ceapa calita in prealabil.
Separat, se prajesc feliile de paine.
Intr-o tigaie se pune ulei la incins, se
adauga feliile de bacon, apoi cascavalul, se lasa 2-3 minute pe o parte si 2-3
pe cealalta. Se scot pe o farfurie si se adauga putin ulei daca e nevoie. Se
prajesc ouale, se condimenteaza cu sare, piper si boia. Se orneaza feliile de
paine cu cascavalul, baconul, iar deasupra se asaza ouale.
Mod de servire
Ouale se serevsc cu garnitura de cartofi
taranesti, ornati cu patrunjel verde.