Blogul meu

Blogul meu

sâmbătă, 17 mai 2014

Oua benedict cu cartofi

Oua benedict cu cartofi
    Ingrediente
1.      8 oua,
2.      8 felii de paine,
3.      8 bucati cascaval
4.      8 felii bacon,
5.      1 lingurita boia,
6.      piper,
7.      sare,
8.      2-3 linguri ulei,
Pentru garnitura:
1.      4 cartofi mari,
2.      1 ceapa rosie,
3.      1 legatura patrunjel,
4.      ulei,
5.      1 lingurita boia
    Mod de preparare
    Cartofii se pun la fiert in apa cu sare, Se curata apoi de coaja, se taie cubulete si se inabusesc in untul topit. se adauga sare, piper si boia si se amesteca cu ceapa calita in prealabil. Separat, se prajesc feliile de paine.
    Intr-o tigaie se pune ulei la incins, se adauga feliile de bacon, apoi cascavalul, se lasa 2-3 minute pe o parte si 2-3 pe cealalta. Se scot pe o farfurie si se adauga putin ulei daca e nevoie. Se prajesc ouale, se condimenteaza cu sare, piper si boia. Se orneaza feliile de paine cu cascavalul, baconul, iar deasupra se asaza ouale.
    Mod de servire
    Ouale se serevsc cu garnitura de cartofi taranesti, ornati cu patrunjel verde.

Salata de Ardei Copti

Salata de Ardei Copti
Ingrediente:
1.      6-8 ardei grasi cat mai netezi,
2.      lei,
3.      otet,
4.      sare.
Mod de preparare:
Ardeii grasi sunt copti pe plita sau pe o tabla metalica. Dupa ce au fost copti pe toate partile, sunt asezati intr-un vas bine acoperit si se adauga putina sare. Dupa aproximativ 15 minute, ardeii sunt curatati de coaja, trecuti printr-un jet usor de apa rece pentru a spala resturile de coaja arsa si asezati pe platoul de pe care vor fi serviti. Se adauga sosul format din otet (diluat sau nu), ulei, (eventual) sare.