Salata cu rodie
Ingrediente:
1.
4
cartofi,
2.
300g
mortadella,
3.
2 rodii,
4.
200g
sfecla,
5.
1 morcov,
6.
un sfert
de telina,
7.
1
pastarnac,
8.
1
patrunjel,
9.
salata
verde,
10.
maioneza,
11.
sare,
12.
piper.
Preparare:
Cartofii se spala, se curata
si se pun la fiert in apa cu sare. Separat se fierb radacinoasele, dupa ce au
fost spalate si curatate. Dupa ce au fiert toate legumele, se lasa la racit si
se taie cubulete. Eu sfecla am avut la borcan gata taiata cubulete, asa ca doar
am lasat vreo 200g la scurs. Mortadella am taiat-o bucatele- se poate folosi si
piept de pui sau sunca slaba. Se amesteca toate ingredientele cu maioneza si se
condimenteaza- eu am folosit rasnita cu verdeturi italiene de la Kotanyi. Se
curata rodia si i se scot samburii. Cu ocazia asta am reusit sa-mi inrosesc
peretii proaspat vopsiti din bucatarie...;-(( Pe un platou se aranjeaza frunze
de salata, spalate si sterse, se aseaza un pahar cu gura in jos si in jurul lui
se pune compozitia salatei. Se orneaza cu samburii de rodie si sfecla. Cand
"tortul" e gata construit se scoate cu grija paharul. De fapt, ar fi
trebuit doar cu rodie, dar nu am avut decat una, desi ar fi fost necesare doua,
dar m-am descurcat cu sfecla rosie. Am ornat cu fasiute de salata verde.