Blogul meu

Blogul meu

luni, 13 ianuarie 2014

Salata cu rodie

Salata cu rodie
Ingrediente:
1.      4 cartofi,
2.      300g mortadella,
3.      2 rodii,
4.      200g sfecla,
5.      1 morcov,
6.      un sfert de telina,
7.      1 pastarnac,
8.      1 patrunjel,
9.      salata verde,
10.  maioneza,
11.  sare,
12.  piper.
Preparare:
Cartofii se spala, se curata si se pun la fiert in apa cu sare. Separat se fierb radacinoasele, dupa ce au fost spalate si curatate. Dupa ce au fiert toate legumele, se lasa la racit si se taie cubulete. Eu sfecla am avut la borcan gata taiata cubulete, asa ca doar am lasat vreo 200g la scurs. Mortadella am taiat-o bucatele- se poate folosi si piept de pui sau sunca slaba. Se amesteca toate ingredientele cu maioneza si se condimenteaza- eu am folosit rasnita cu verdeturi italiene de la Kotanyi. Se curata rodia si i se scot samburii. Cu ocazia asta am reusit sa-mi inrosesc peretii proaspat vopsiti din bucatarie...;-(( Pe un platou se aranjeaza frunze de salata, spalate si sterse, se aseaza un pahar cu gura in jos si in jurul lui se pune compozitia salatei. Se orneaza cu samburii de rodie si sfecla. Cand "tortul" e gata construit se scoate cu grija paharul. De fapt, ar fi trebuit doar cu rodie, dar nu am avut decat una, desi ar fi fost necesare doua, dar m-am descurcat cu sfecla rosie. Am ornat cu fasiute de salata verde.

Orez cu legume

Orez cu legume
1.      Ingrediente:
2.      400 g de orez
3.      1 lingura de ulei de masline
4.      2 rosii taiate cubulete
5.      3 rosii taiate in felii subtiri
6.      1 vanata taiata cubulete
7.      1 dovlecel taiat cubulete
8.      1 morcov feliat
9.      1 lingura de patrunjel tocat
10.  2 catei de usturoi, pisati fin
11.  sare
12.  piper negru
13.  600 ml de apa clocotita
Preparare:
Inmuiati orezul in apa calda, spalati-l bine si scurgeti-l. Intre timp, taiati cubulete dovlecelul, morcovul, rosiile si vanata. Puneti ulei de masline intr-o cratita de marime medie si incalziti-l, apoi puneti mai intai morcovul, apoi vanata si la sfarsit dovlecelul si gatiti-le inabusit cu usturoiul pisat, sare si piper negru. Adaugati orezul si prajiti timp de 3-4 minute. Turnati apa clocotita si fierbeti 5-6 minute. Acoperiti orezul si lasati-l sa se odihneasca.
Puneti orezul si legumele intr-o oala de pamant termorezistenta. Acoperiti complet orezul cu rosii taiate in felii subtiri. Gatiti-le in cuptorul Beko timp de 10 minute la 160°C, folosind functia de gatire conventionala. Serviti fierbinte, cu patrunjel presarat pe deasupra.