Bulz cum imi place
mie
Ingrediente:
1.
cana
malai,
2.
4 cani
apa,
3.
100 gr.
branza telemea de vaca si/sau oaie,
4.
100 gr.
cascaval,
5.
50 gr unt,
6.
200 gr.
carnati afumati,
7.
2 oua,
8.
sare.
Mod de preparare:
In prima faza facem
mamaliga.
Se pune pe foc o cartita
care nu lipeste (de preferinta un tuci) cu 4 cani de apa.
Adaugam un praf de sare si
un pic de malai si lasam sa inceapa sa fiarba.
Cand incepe sa fiarba
adaugam tot malaiul si amestecam incontinuu cu un tel sau pentru cei mai
indemanatici cu un facalet.
Lasam sa fiarba pana se
desprinde usor de pe margini. Mamaliga trebuie sa fie moale, nu vartoasa.
Intr-un vas termorezistent,
uns cu unt punem jumatate din mamaliga.
Punem branza telemea rasa,
carnatii taiati in bucatele mai mici de 2-3 cm si cascavalul ras.
Acoperim cu restul de
mamaliga.
Portionam untul si il punem
pe mamaliga.
Batem cele 2 oua si le punem
deasupra.
Se da la cuptor min. 30 min
(pana se rumeste deasupra).
Pofta buna!