Blogul meu

Blogul meu

joi, 20 martie 2014

Sandvis cu ou si parmezan



Sandvis cu ou si parmezan
Ingrediente
1.      1 felie mare de paine
2.      2 felii de sunca
3.      rucola
4.      fulgi de parmezan
5.      2 oua
6.      parmezan ras
7.      cativa stropi de ulei de masline extravirgin
8.      sare
Mod de preparare
Deeeeci, am luat o felie de paine mare cat palma si am pus-o in toaster.
Am pus un vas cu apa pe foc. Cand apa a inceput sa clocoteasca am spart ouale si le-am pus in apa pentru 3 minute.
Peste felia de paine prajita am pus o mana de frunze de rucola, am stropit cu putin ulei de masline extravirgin si am condimentat cu sare.
Deasupra am asezat cele doua felii de sunca rulate in doua si peste ele fulgi de parmezan.
Am luat cu o lingura ouale si le-am asezat unul langa celalalt pe patul de sunca si parmezan.
Am mai ras putin parmezan si l-am presarat in ploaie peste oua, la final.

Farfalle cu broccoli si conopida

Farfalle cu broccoli si conopida
Ingrediente
1.      250 g paste Farfalle
2.      1/2 broccoli
3.      1/2 conopida mai mica
4.      6-7 catei de usturoi
5.      100 g unt
6.      sare
Mod de preparare
Broccoli si conopida le spalam bine, le rupem buchetele si le punem la fiert in apa clocotita cu sare aprox 10-15 minute fara a fi acoperite cu un capac.
In alta oala fierbem pastele cu putina sare atata timp cat este mentionat pe pachet.
Topim untul intr-o tigaie si punem usturoiul taiat bucatele mici si il calim iute pe ambele parti.
Scurgem broccoli si conopida de apa si le punem in tigaie la calit amestecand usor pentru a patrunde in ele aroma de unt si de usturoi.
Imediat punem si pastele treptat continuand sa amestecam pana cand terminam de pus toate pastele.
Se servesc calde.
Va doresc pofta buna!