Blogul meu

Blogul meu

miercuri, 9 iulie 2014

Mancare de conopida cu carne de porc


Mancare de conopida cu carne de porc
Ingrediente:
1.      1,5 kg conopida
2.      500 g fleica de porc
3.      2 cepe
4.      1 lingura pasta de tomate
5.      400 g rosii in bulion
6.      50 ml ulei
7.      1 legatura marar
8.      1 lingurita rasa cimbru macinat
9.      sare
10.  piper
Mod de preparare:
Desfaceţi conopida în bucheţele, spălaţi-o şi lăsaţi-o să se scurgă de apă. Tăiaţi fleica de porc în bucăţele şi prăjiţi-o înăbuşit în ulei şi o ceşcuţă de apă. După ce se evaporă toată apa şi bucăţile de came se pătrund bine şi se rumenesc puţin, adăugaţi ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt.
Căliţi totul până când ceapa se înmoaie bine, apoi adăugaţi pasta de tomate şi roşiile în bulion tocate mărunt. Puneţi în cratiţă cimbrul, jumătate din legătura de mărar tocat mărunt şi potriviţi de sare şi piper. Adăugaţi o cană cu apă şi puneţi cratiţa în cuptorul încins, la foc mic pentru 45 de minute. Serviţi mâncarea de conopidă caldă presărată cu mărat tocat mărunt.

Ciorba de conopida cu pui

Ciorba de conopida cu pui
Ingrediente
1.      1 conopida mare de 1 kg
2.      1 piept de pui
3.      1 ceapa mare
4.      2 morcovi
5.      1 ardei rosu
6.      2 rosii
7.      200 ml smantana
8.      200 ml iaurt
9.      3 linguri ulei
10.  2 linguri zeama de lamaie
11.  sare, piper macinat
12.  1 legatura patrunjel verde
Mod de preparare reteta Ciorba de conopida cu pui
Se desface conopida in buchetele, se spala si se pune in apa cu sare.
Se curata ceapa, morcovii si ardeiul, se spala si se toaca cubulete, iar morcovii rondele. Se pun la calit in ulei amestecand din cand in cand.
Se spala si se zvanta pieptul de pui, apoi se taie cuburi si se caleste si el putin impreuna cu legumele. Cand carnea si-a schimbat culoarea se adauga 3 litri de apa si se lasa sa dea in clocot. Se adauga conopida si se fierbe aprox. 5-6 minute.
Intre timp de cojesc rosiile, se scot cotoarele si se taie cubulete. Se adauga la supa, se condimenteaza cu sare si piper, si se mai fierbe 4-5 minute.
Iaurtul si smatana se amesteca bine intr-un bol impreuna cu un polonic de supa, dupa care se toarna peste aceasta. Se acreste supa si se ia de pe foc.
Deasupra se presara patrunjel verde tocat, dupa preferinte si se serveste.