Blogul meu

Blogul meu

luni, 31 martie 2014

Salata germana cu cartofi

Salata germana cu cartofi
    Ingrediente
1.      8 cartofi decojiti si taiati felii
2.      8 felii subtiri de sunca slaba
3.      1 ceasca masline verzi
4.      2 lingurite otet
5.      1/2 ceasca patrunjel verde tocat
6.      4 cepe verzi (sau rosii) taiate rondele
7.      sare si piper, dupa gust
    Mod de preparare
    Salata germana cu cartofi se prepara asa: punem la fiert cartofii intr-o oala mare cu apa si putina sare. Dupa ce s-au fiert, lasa-i sa se raceasca. Taiem cuburi cartofii, adaugam sunca, maslinele, patrunjelul si ceapa rondele. Amestecam otetul cu sarea si piperul si le punem peste salata rece.

Salata cu paste, cascaval si rosii



Salata cu paste, cascaval si rosii
    Ingrediente
1.      400 gr paste fusilli,
2.      3 ardei,
3.      3 rosii,
4.      1 salata verde,
5.      3-4 felii de cascaval,
6.      sare, piper,
7.      100 gr masline,
8.      zeama de la 1 lamaie,
9.      2-3 lingurite ulei de masline,
10.  50 gr alune,
11.  3 frunze busuioc
    Mod de preparare
    Salata cu paste, cascaval si rosii se prepara asa: Pastele se fierb, apoi se lasa la scurs. Se spala ardeii, salata si rosiile, dupa care se curata si se taie subtire. Se pun pastele intr-un bol si se amesteca cu uleiul de masline, maslinele taiate felii, se stropesc cu zeama de lamaie, apoi se lasa la rece cateva minute. Se adauga apoi rosiile, ardeii, salata si se condimenteaza cu sare, piper si busuioc.
    Mod de servire
    Salata se serveste ornata cu alune macinate, feliute de cascaval si masline intregi.