Ciorba de pui cu
agurida
Ingrediente
1.
1 pui mai mic
2.
1 ardei gras rosu
3.
1 ardei gras
verde
4.
2 morcovi
5.
1 radacina
patrunjel
6.
1 pastarnac
7.
1 buc. telina
mica
8.
1 ceapa
9.
paste fainoase
scurte
10. 3-4 rosii
11. sare, vegeta
12. patrunjel, leustean
13. agurida
Mod de preparare
Puiul se spala ,se taie in
bucati mai mici si se pune la fiert in apa cu sare. Se spumeaza. Se adauga
:ardeiul gras, radacina de patrunjel, telina,pastarnacul, ceapa, toate tocate
in cuburi mici, si morcovii taiati rondele.
Dupa 10-15 minute de fierbere ,se adauga pastele si rosiile decojite si tocate
marunt.
Agurida se pune intr-un vas
si se paseaza bine. Pasta obtinuta se strecoara si cu ea se acreste ciorbica.
Se potriveste gustul cu
sare, vegeta. Se mai da un clocot si se opreste focul. Se adauga patrunjelul si
leusteanul tocate marunt.