Blogul meu

Blogul meu

sâmbătă, 15 februarie 2014

Frigarui de rinichi de purcel

Frigarui de rinichi de purcel
    Ingrediente
1.      6 rinichi de purcel,
2.      50 g unt proaspat,
3.      1 Iingurita patrunjel verde tocat,
4.      sare,
5.      piper.
    Mod de preparare
    Pentru frigaruile de rinichi de purcel se curata rinichii fara sa se scoata grasimea care ii inveleste. Se taie in doua in lungime, jumatatile nu se desprind insa de tot. Se oparesc si se usuca bine cu o carpa. Se infig pe frigarui de lemn sau de metal. Se ung cu unt si se frig pe gratar la foc bun. Se scot de pe frigarui, iar pe fiecare rinichi se pune cate putin unt, care a fost amestecat, fara sa fie frecat spuma, cu un praf de sare, piper si putin patrunjel tocat.

Toba

Toba
    Ingrediente
1.      2 stomace de porc,
2.      1 intestin de porc,
3.      carne de pe capul porcului,
4.      gusa, jumatate de ficat,
5.      4 rinichi,
6.      2 inimi,
7.      1 limba de porc si 1 limba de vitel cu sare,
8.      piper boabe si foi de dafin.
    Mod de preparare
    1. Am avut doua stomace de porc si un mat de porc. Am fiert (la kukta) carne de pe capul porcului, gusa, jumatate de ficat, 4 rinichi, 2 inimi, 1 limba de porc si 1 limba de vitel cu sare, piper boabe si foi de dafin.
    2. Dupa ce au fiertle-a taiat bucatele mici. Cand a fost totul taiat am pus pe ele putin piper cayenne-chilli, piper negru si un praf de sare.
    3. In acest timp am carpit stomacele pe ici, pe colo, si anume in punctele esentiale, acolo unde se rupsesera in procesul curatarii.
    4. Am purces la umplerea stomacelor de porc. abia acum mi-am dat seama cat de mari sunt, asa ca nu mi-a ajuns compozitia decat ptr un stomac si fundac.
    5. Le-am pus pe fiecare in cate o oala, am pus zeama de la fiertul carnurilor si le-am intepat cu un ac peste tot, ca sa nu crape stomacul.
    6. Le-am fiert cam o ora, la cel mai mic foc posibil. Cand s-au mai racit, le-am scos din zeama, le-am pus pe tava mare de la aragaz si le-am dus in balcon. Acolo le-am pus in cap fiecareia cate o alta tava si pe tava, cate un bidon cu vin de 5l, ca sa se preseze, cat de cat si sa se lege compozitia.