Chiftele din carne
Ingrediente:
1. 800 grame
carne macra,
2. 1 ceapa ,
3. felie de
paine,
4. 1 morcov,
5. 1 cartof,
6. 1 ou ,
7. sare,
piper, verdeata tocata,
8. 2 linguri
de pesmet,
9. 100 grame
untura,
10. usturoi
Preparare
Chiftelutele
se pot face din orice fel de carne. Se da prin masina de tocat carne macra mai
grasa. In cazul in care carnea nu este grasa, se adauga, cind se trece prin
masina si o lingura buna de jumari ramasa de la topitul unturii. Odata cu
carnea se da prin masina si o ceapa tocata, prajita in putina untura ,usturoiul
si la urma miezul de la o felie de paine groasa cit doua degete, muiata in apa
si stoarsa.
Este
bine ca tocatura sa mai fie data inca o data prin masina. Ca sa fie pirjoalele
mai fragede si pufoase se pot aduga un morcov si un cartof crud, pe care le dam
prin masina odata cu carnea. Se adauga un ou, apoi sare, un praf de piper,
putin patrunjel sau marar tocat fin.Luam cu lingura din tocatura, facem cu mina
perisoare rotunde, pe care le dam in pesmet si apoi le turtim pe fund cu
cutitul si le dam forma dorita, lunguiete sau rotunde. Se pune untura intr-o
tigaie la foc si cind este bine incinsa, se prajesc pirjoalele pe o parte si pe
alta.
Se
mai pot pune la prajit si daca le luam cu lingura muiata in prealabil in uleiul
din tigaie.
Pofta buna