Budinca cu clatite
Trimiteţi prin e-mail
Postaţi pe blog!Distribuiţi pe TwitterDistribuiţi pe Facebook
Un desert nu foarte
complicat ,dar care are nevoie de timp pentru a-l putea servi asa cum trebuie.
Timpul de preparare si gatire va fi cam de doua ore,perioada cea mai lunga va
fi cea de racire a preparatului,neputand fi portionat si servit cald.
Ingrediente
1.
4 oua
2.
200 gr.
zahar
3.
1 litru
de lapte
4.
250 ml
apa minerala
5.
faina
6.
un praf
de sare
7.
dulceata
de visine
Preparare
Se face un aluat de clatite
dintr-un ou , 400 ml. lapte ,250 ml.apa minerala ,sare si 50 gr. zahar,adaugand
faina cat se cere. Se lasa la frigider 15 minute. Se fac clatite ,se pune cate
o lingurita de dulceata , se pliaza sub forma de triunghi si se aseaza intr-o
tava de copt in forma de evantai ( colturile la interior ). Separat facem o
compozitie asemanatoare celei de flan din cele trei oua,laptele ramas si
zaharul si turnam peste clatite. Punem tava intr-o alta tava cu apa ( baie
marin ) si se va baga la cuptor la foc mediu cam 30 minute. Este gata cand
compozitia este legata si nu are lichid in mijloc.
Se va lasa incuptor sa se
raceasca ,dupa care se poate scoate din tava intorcand-o invers. Se orneaza cu
dulceata de visine ( in cazul de fata ) si se serveste.
Pofta buna !