Blogul meu

Blogul meu

sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Budinca cu clatite

Budinca cu clatite
Trimiteţi prin e-mail Postaţi pe blog!Distribuiţi pe TwitterDistribuiţi pe Facebook
Un desert nu foarte complicat ,dar care are nevoie de timp pentru a-l putea servi asa cum trebuie. Timpul de preparare si gatire va fi cam de doua ore,perioada cea mai lunga va fi cea de racire a preparatului,neputand fi portionat si servit cald.
Ingrediente
1.      4 oua
2.      200 gr. zahar
3.      1 litru de lapte
4.      250 ml apa minerala
5.      faina
6.      un praf de sare
7.      dulceata de visine
Preparare
Se face un aluat de clatite dintr-un ou , 400 ml. lapte ,250 ml.apa minerala ,sare si 50 gr. zahar,adaugand faina cat se cere. Se lasa la frigider 15 minute. Se fac clatite ,se pune cate o lingurita de dulceata , se pliaza sub forma de triunghi si se aseaza intr-o tava de copt in forma de evantai ( colturile la interior ). Separat facem o compozitie asemanatoare celei de flan din cele trei oua,laptele ramas si zaharul si turnam peste clatite. Punem tava intr-o alta tava cu apa ( baie marin ) si se va baga la cuptor la foc mediu cam 30 minute. Este gata cand compozitia este legata si nu are lichid in mijloc.
Se va lasa incuptor sa se raceasca ,dupa care se poate scoate din tava intorcand-o invers. Se orneaza cu dulceata de visine ( in cazul de fata ) si se serveste.
Pofta buna !

Mancare de fasole verde

Mancare de fasole verde
Cu carne,fara carne nu conteaza ! Este gustoasa oricum ! Daca nu este sezon,cea congelata face minuni ! Va las o reteta foarte simplu de facut,cu putine ingrediente si care merge de minune in zilele mai reci !
 Ingrediente
1.      Fasole verde pastai
2.      1 ceapa mijlocie
3.      2 morcovi subtiri
4.      2 catei usturoi
5.      1 rosie
6.      300 gr. carne
7.      2 linguri de sos de rosii
Preparare
    Se taie carne in bucati egale ,potrivite ca marime si se pun la calit in putin ulei.Se scot cand sunt gata si se pune in continuare la calit usturoiul, ceapa,urmata de morcovi ,rosia taiata cubulete mici si fasolea pastai.
    Se adauga sosul de rosii ,carnea si se va pune putina apa fara sa exageram.
    Se fierbe la foc mic ,se potriveste de sare si opreste focul !
    Se adauga verdeata !