Blogul meu

Blogul meu

luni, 30 iunie 2014

Piept de pui cu mazare

Piept de pui cu mazare
Ingrediente:
1.      1 piept de pui mai mare,
2.      1 kg mazare proaspata sau congelata,
3.      2 fire ceapa verde/ alba,
4.      1 morcov,
5.      2-3 lg ulei,
6.      sare, piper,
7.      boia de ardei iute/ dulce,
8.      200 ml smantana,
9.      1 lg rasa de faina,
10.  frunze de patrunjel
Preparare:
Taiem pieptul de pui in bucati mai mici, spalam mazarea, curatam ceapa si o taiem marunt tot cu verdeata, morcovul il dam prin razatoarea mare ... calim ceapa si morcovul, adaugam pieptul de pui, condimentam si adaugam boia de ardei iute , lasam 2 min pe foc apoi adaugam mazarea... turnam apa sa cuprnda toata mazarea si lasam sa fiarba... dupa ce a fiert, smantana o amestecam cu faina si adaugam din zeama de la mazare, amestecam apoi adaugam la mancarica noastra si lasam pana ce se ingroasa, adaugam frunze de patrunjel... POFTA BUNA!



Piure de cartofi

Piure de cartofi
Gramaj ingrediente:
1.      6-8 cartofii medii,
2.      ceasca de lapte fierbinte
3.      50 de grame de unt
4.      sare
5.      praf de usturoi
Mod de preparare
    Se fierb cartofii, curatati de coaja si taiati cubulete, adaugand la fiert si putina sare.
    Cand sunt gata fierti, se rastoarna intr-un castron in care putem folosi mixerul, dupa ce au fost scursi bine de apa!
    Deasupra punem repede, cat sunt fierbinti, untul, praful de usturoi si inca putina sare, daca este nevoie.
    Incepem sa mixam.
    Cand s-au omogenizat, incepem sa turnam in 'portii" mici, laptele fierbinte.
E delicios, aroma de usturoi il face unic!