Piept de pui cu
mazare
Ingrediente:
1.
1 piept de pui
mai mare,
2.
1 kg mazare
proaspata sau congelata,
3.
2 fire ceapa
verde/ alba,
4.
1 morcov,
5.
2-3 lg ulei,
6.
sare, piper,
7.
boia de ardei
iute/ dulce,
8.
200 ml smantana,
9.
1 lg rasa de
faina,
10. frunze de patrunjel
Preparare:
Taiem pieptul de pui in
bucati mai mici, spalam mazarea, curatam ceapa si o taiem marunt tot cu
verdeata, morcovul il dam prin razatoarea mare ... calim ceapa si morcovul,
adaugam pieptul de pui, condimentam si adaugam boia de ardei iute , lasam 2 min
pe foc apoi adaugam mazarea... turnam apa sa cuprnda toata mazarea si lasam sa
fiarba... dupa ce a fiert, smantana o amestecam cu faina si adaugam din zeama
de la mazare, amestecam apoi adaugam la mancarica noastra si lasam pana ce se
ingroasa, adaugam frunze de patrunjel... POFTA BUNA!