Blogul meu

Blogul meu

marți, 29 iulie 2014

TOCANITA DE CARTOFI CU CABANOS

TOCANITA DE CARTOFI CU CABANOS
Ingrediente:
1.      1 ceapa,
2.      800 g cartofi rosii,
3.      1 ardei gras verde,
4.      1 rosie mare,
5.      1 cescuta de ulei,
6.      2 lingurite boia,
7.      1 lingurita vegeta,
8.      sare, piper,
9.      1 ramurica de frunze telina,
10.  leg. patrunjel verde,
11.  1 lingurita faina pt diresatura,
12.  cateva fire de cabanos.
Mod de preparare:
Intro cratita, punem uleiul la incins, adaugam ceapa taiata marunt, calim pana devine sticloasa, adaugam boiaua, cartofii curatati, spalati, taiati cubulete. Acoperim cartofii cu apa, lasam sa dea cateva clocote. Adaugam ardeiul gras taiat cubulete mici si rosia taiata marunt, lingurita de vegeata, crenguta de telina. Cand sunt fierti cartofii potrivim de sare si piper, adaugam o diresatura dintro lingurita de faina si apa, mai dam un clocot. Stingem focul, presaram patrunjel verde tocat marunt. Se serveste cu cabanos prajit, pe care il crestam la capete sa fie mai apetisant. Se serveste cu muratura.


Tocăniță de ardei

Tocăniță de ardei
Ingrediente:
1.      1 kg ardei gras roșu,
2.      3 cepe mari,
3.      3 linguri ulei,
4.      3 cartofi,
5.      1 kg roșii foarte coapte,
6.      1 linguriță boia dulce,
7.      sare,
8.      piper.
Preparare:
Etapa 1: Ceapa se curăță, se spală, se taie fideluță.
Ardeii se taie în jumătăți, se elimină semințele și cotorul, se spală și se taie fideluță.
Cartofii se curăță de coajă, se spală și se taie cubulețe.
Se pune ceapa la călit în ulei, adăugăm cartofii și amestecăm.
După 2-3 minute adăugăm ardeii și amestecăm.
Turnăm 1 cană cu apă și acoperim cu un capac, lăsând să fiarbă pentru aprox. 15 min.
Roșiile se spală, se taie în jumătăți și se dau pe răzătoarea mică (coaja o aruncăm).
Se adaugă în tigaie roșiile date pe răzătoare împreună cu boiaua.
Se amestecă bine.
După 10 minute de clocotit, se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat.
Servim imediat cu mămăliguță.
Poftă bună!