TOCANITA DE
CARTOFI CU CABANOS
Ingrediente:
1.
1 ceapa,
2.
800 g cartofi
rosii,
3.
1 ardei gras
verde,
4.
1 rosie mare,
5.
1 cescuta de
ulei,
6.
2 lingurite boia,
7.
1 lingurita vegeta,
8.
sare, piper,
9.
1 ramurica de
frunze telina,
10. leg. patrunjel verde,
11. 1 lingurita faina pt diresatura,
12. cateva fire de cabanos.
Mod de preparare:
Intro cratita, punem uleiul
la incins, adaugam ceapa taiata marunt, calim pana devine sticloasa, adaugam boiaua,
cartofii curatati, spalati, taiati cubulete. Acoperim cartofii cu apa, lasam sa
dea cateva clocote. Adaugam ardeiul gras taiat cubulete mici si rosia taiata
marunt, lingurita de vegeata, crenguta de telina. Cand sunt fierti cartofii
potrivim de sare si piper, adaugam o diresatura dintro lingurita de faina si
apa, mai dam un clocot. Stingem focul, presaram patrunjel verde tocat marunt.
Se serveste cu cabanos prajit, pe care il crestam la capete sa fie mai
apetisant. Se serveste cu muratura.