Blogul meu

Blogul meu

vineri, 11 iulie 2014

Cartofi noi cu ceapa verde si bacon


Cartofi noi cu ceapa verde si bacon
Ingrediente pentru cartofii noi cu ceapa verde si bacon
1.      20 cartofi noi
2.      3 frunze de dafin
3.      25 grame unt
4.      1 legatura ceapa verde tocata
5.      4 felii de bacon afumat
6.      10 ml ulei de masline
7.      sare
8.      piper.
Cum se prepara cartofii noi cu ceapa verde si bacon
Intr-o cratita cu apa clocotita cu sare fierbe cartofii timp de 20 de minute. Adauga si frunzele de dafin in apa.
Topeste untul intr-o tigaie si adauga ceapa verde. Caleste timp de 2 minute, pana cand se inmoaie. Adauga si baconul si prajeste pana cand devine crocant.
Scurge cartofii si amesteca-i cu ceapa verde si baconul. Lasa pe foc cateva minute. Asezoneaza cu sare si piper. Daca este nevoie mai stropeste cu putin ulei de masline.
Cum se servesc cartofii noi cu ceapa verde si bacon
Cartofii noi cu ceapa verde si bacon se servesc ca atare. Ii mai poti servi si cu o salata de legume.


Supa de primavara cu leurda

Supa de primavara cu leurda
Ingrediente pentru supa de leurda
1.      1 legatura de leurda
2.      40 gr unt
3.      40 gr faina
4.      1 ceapa mica, taiata
5.      250 ml lapte
6.      1 l supa de legume
7.      200 ml smantana
8.      5- gr branza dietetica
9.      sare si piper dupa gust
Cum se prepara supa de leurda
Spala bine frunzele de leurda si apoi taie-le fin.
Pune untul la topit intr-o tigaie si soteaza in el ceapa pana se inmoaie, fara sa apuce sa-si schimbe culoarea. Apoi pune faina peste ceapa si lasa mancarea la fiert, la foc mic, pentru cateva minute. Apoi toarna laptele si supa de legume si lasa supa la fiert cam 10 minute.
Toarna apoi supa intr-un blender si mixeaza pentru a obtine o supa cremoasa , fina. Adauga sare si piper dupa gust.
Bate bine smantana cu mixerul pana cand aceasta se intareste, apoi pune-o in supa si amesteca. Incalzeste supa din nou, usor, fara sa o lasi sa fiarba.
Cum se serveste supa de leurda
Se serveste calda, garnisita cu un mot de smantana si cu leurda tocata.