Tocanita de
cartofi cu ciuperci
Ingrediente:
1.
5-6
cartofi mijlocii,
2.
cateva
ciuperci de padure, de tip champignon,
3.
ceapa,
4.
sare,
piper,
5.
zeama de
lamaie,
6.
verdeata,
7.
ulei,
8.
smantana
sau bulion.
Preparare:
Mai intai am curatat si
spalat ciupercile. Daca sunt din conserva, trebuie doar spalate.
Apoi le-am stropit cu putina
zeama de lamaie ca sa nu se innegreasca la fiert.
Am curatat cartofii, i-am
taiat in bucati mai marisoare si i-am lasat in apa rece. Am curatat si spalat
ceapa, pe care am tocat-o marunt si am pus-o la calit in ulei direct in tigaia
in care urma sa fac mancarea.
Dupa ce a devenit
transparenta, am pus cartofii si am adaugat apa sa-i cuprinda peste tot, apoi
am lasat la foc mic sa fiarba inabusit. Dupa 15-20 de minute de clocot, am
adaugat ciupercile taiate si am lasat in continuare inca 10 minute sa fiarba,
in acelasi timp potrivind de sare si piper. Daca mai e nevoie de apa, se mai
adauga. La urma am inchis focul de la aragaz, am pus o lingura de smantana, am
amestecat, si am presarat verdeata tocata pe deasupra.
Pentru cine doreste acest
fel de mancare de post, in loc de smantana se poate pune una-doua lingurite de
bulion cu cateva minute inainte de a inchide focul de la aragaz.