Blogul meu

Blogul meu

luni, 7 iulie 2014

Ficat cu sos italian

Ficat cu sos italian
Ingrediente:
Cantitatile date sunt pentru 2 portii
1.      500g ficat de porc,
2.      2 linguri de unt,
3.      sare, piper macinat,
4.      200g ciuperci,
5.      patrunjel verde tocat,
6.      1 pahar de vin,
7.      1 cana de supa baza.
Mod de preparare:
Ficatul se spala, se taie felii groase, se pun intr-un vas termorezistent cu o cana de supa baza, sare, piper si o ligura de unt. Se tine la foc mare timp de 1 ora, dupa care se intoarce, se adauga jumatate din cantitatea de vin si se lasa sa se patrunda bine. Separat, se spala ciupercile, se taie felii subtiri si se pun intr-o cratita cu o lingura de unt si putina sare. Se scad pe foc mic si, cand s-au inmuiat, se adauga restul de vin si cateva boabe de piper. Se scoate ficatul de la cuptor si se rastoarna deasupra lui sos de ciuperci preparat mai devreme. Se serveste fierbinte.

Inimioare de pui cu mazare

Inimioare de pui cu mazare
Mod de preparare
Se fierb inimioarele de pui, lua spuma care se aduna deasupra si le vom da deoparte.Curatam legumele si le tocam in forma dorita.Ceapa rosie o tocam si o calim in 2 linguri de ulei de masline presat la rece,doar un minut,adaugam mazarea,inimioarele,dovleacul razuit,pastarnacul razuit,2 sau 3 linguri pasta de ardei dulce,sare piper roz proaspat macinat,tarhon uscat(o lingurita rasa) si lasam pe ochiul aragazului cateva minute,intre 5 si 7 minute.Pregatim si ardeiul gras rosu tocat,il punem si pe el,adaugam 2 sau 3 lingurite de vegeta fara sare(vegeta bio) si dam craticioara la cuptor pentru 25-30 de minute. Mentionez ca adaug cel mult 1 ceasca de apa,deoarece si mazarea,cat si dovleacul isi lasa apa destula.Dupa 15 minute scoatem cratita din cuptor si amestecam bine.Inimioarele sunt destul de fragede si mazarea la fel,deci nu trebuie sa lasam prea mult la cuptor,ajung 30 de minute.Cand servim adaugam patrunjel sau marar tocat cat mai fin.Fiecare isi pune patrunjel si marar verde pe deasupra cat doreste.Este o mancare foarte delicioasa.Pofta mare !!!
Ingrediente
1.      1 kg de inimioare de pui(doar inimioare).
2.      1 kg mazare (congelata la punga).
3.      100 gr dovleac razuit mare.
4.      100 gr pastarnac razuit.
5.      1 ceapa rosie.
6.      2-3 linguri de ulei de masline extravirgin.
7.      2 sau 3 linguri de pasta de ardei dulce.
8.      1 ardei gras rosu(taiat patratele).
9.      2 sau 3 lingurite de vegeta fara sare(vegeta bio).
10.  sare, roz proaspat macinat,tarhon uscat(1 lingurita rasa).
11.  patrunjel si marar verde tocat marunt.