Ficat cu sos
italian
Ingrediente:
Cantitatile date sunt pentru 2 portii
1.
500g ficat de
porc,
2.
2 linguri de unt,
3.
sare, piper
macinat,
4.
200g ciuperci,
5.
patrunjel verde
tocat,
6.
1 pahar de vin,
7.
1 cana de supa
baza.
Mod de preparare:
Ficatul se spala, se taie felii
groase, se pun intr-un vas termorezistent cu o cana de supa baza, sare, piper
si o ligura de unt. Se tine la foc mare timp de 1 ora, dupa care se intoarce,
se adauga jumatate din cantitatea de vin si se lasa sa se patrunda bine.
Separat, se spala ciupercile, se taie felii subtiri si se pun intr-o cratita cu
o lingura de unt si putina sare. Se scad pe foc mic si, cand s-au inmuiat, se
adauga restul de vin si cateva boabe de piper. Se scoate ficatul de la cuptor
si se rastoarna deasupra lui sos de ciuperci preparat mai devreme. Se serveste
fierbinte.