Blogul meu

Blogul meu

luni, 11 noiembrie 2013

Varza calita proaspata


Varza calita proaspata
1.     1 varza mare proaspata
2.     2 cepe
3.     4 rosii proaspete
4.     foi dafin
5.     sare,piper
6.     cimbru

            Mod de preparare
1.      Tocam ceapa si o inabusim cu 4 linguri de ulei si putina apa.
2.      Cand ceapa s-a inmuiat punem varza tocata marunt si frecata putin cu sare.
3.      Lasam varza sa se inmoaie bine ( sa fiarba putin, inabusit) apoi adaugam rosiile pe care le-am decojit si le-am dat pe razatoare.
4.      Lasam sa mai dea cateva clocote, apoi bagam cratita la cuptor, 20-25 minute.
5.      Cand mancarea e aproape gata, adaugam 1-2 foi de dafin, piper si putin cimbru.
6.      Sfaturi:
7.      Pentru a putea sa decojim rosiile, le punem in apa si le dam un clocot (se vor descoji foarte usor).
8.      Reteta pentru mamaliguta o puteti gasi aici.
9.      Pofta Buna... sau daca nu va place atat de mult reteta mai sunt si alte feluri de mancare fara carne sau alte mancaruri bune... Puteti folosi sectiunea de cautare din dreapta pentru a gasi cu usurinta si alte retete culinare !

salata de cruditati

salata de cruditati
Ingrediente pentru 4 persoane
1.      500 g morcov
2.      500 g varza cruda
3.      3 buc ceapa rosie
4.      4 catei usturoi
5.      500 g conopida
6.      100 g ghimbir
7.      500 g gogosar
8.      1 lingura sare marina
Mod de preparare
Se da pe razatoare varza cruda, morcovul se taie rondele subtiri, se taie ceapa rosie julien, usturoiul se zdrobeste, conopida se desface in buchetele mici, ghimbirul se da prin razatoare iar gogosarul se taie in bucati medii. Se amesteca toate intr-un vas mare in care sa aiba loc sa se amestece bine. Se adauga sarea si se lasa 5 minute sa se inmoaie varza, si ceapa si sa actioneze usturoiul. Se pune totul intr-un borcan curat cu capac ce se inchide foarte bine. Se da la frigider iar dupa o noapte se scutura bine borcanul amestecandu-se fara a-l deschide. Se mai lasa la frigider 1 zi dupa care se poate consuma ca muratura sau salata la preparate cu carne sau dupa plac. Se tine la frigider pe toata durata consumarii.