Cartof
1.
ulei de masline
2.
un catel de
usturoi
3.
sare
Mod de preparare
Se spala cartofii si se
curata de coaja. Se usuca bine cu un servetel de bucatarie. Se taie in feliute
de marimea dorita. Tigaie cu fundul gros, este de dorit de otel, pentru ca
mentine o temperatura mai inalta si
constanta, se incalzeste cu mai mult ulei la o temperatura mai inalta. Se
toarna o parte de cartofi in ea si se prajesc timp de 5-7 minute, amestecand
mereu cartofii cu o lingura de lemn pana se rumenesc la un foc domol.
Cartofii prajiti se scot atent cu o lingura
lata, cu gauri, din tigaie si se aranjeaza pe un servetel de hartie de
bucatarie sa se imbibe uleiul din ei. Se sareaza putin cu sare mare. Se procedeaza la fel cu
alta cantitate de cartofi cruzi. In cazul in care folositi ulei de masline,
este de dorit sa prajiti cartofii cu un
catel de usturoi , pus in uleiul incins. In acest mod dispare mirosul accentuat al uleiului.
Cartofii devin
crocanti si aurii la culoare,pot fi serviti. Dupa o perioada , cartofii
isi pierd gustul crocant. Se servesc la
masa alaturi de o bucata de carne , facuta la gratar, de alte bucate din carne
preparate la tigaie, cu diferite legume proaspete sau preparate.