Blogul meu

Blogul meu

marți, 15 octombrie 2013

Mancare de cartofi cu pui si masline

Mancare de cartofi cu pui si masline
Ingrediente:
1.      500 g carne de pasare
2.      3 cartofi
3.      un morcov mare
4.      ceapa mare
5.      lamaie
6.      cateva masline
7.      patrunjel verde
8.      sare, piper
9.      arome pentru pui
10.  un pahar de apa.
Preparare:
Cartofii, ceapa si morcovul se curata si se taie felii, respectiv rondele care se pun intr-o tava de aragaz in jurul carnii de pui unsa cu ulei. Se pune zeama de la o lamaie dupa ce in prealabil ati taiat cateva felii pe care le puneti peste legume, in tava. Se da sare, piper, arome. Se adauga un pahar de apa. Se presara maslinele peste legume si feliile de lamaie taiate jumatati.
Se lasa la cuptor la foc potrivit - aprox. 200 grade C - cam o ora, o ora si un sfert, sau pana cand puiul este rumenit. Inainte cu cateva minute de a inchide aragazul, presarati peste mancare patrunjelul verde tocat marunt.


Tocanita de pui cu legume si invelis de cartofi noi

Tocanita de pui cu legume si invelis de cartofi noi
Mod de preparare
1.      Pieptul de pui il spalam si il taiem cubulete.
2.      Ceapa o spalam si o tocam
3.      Morcovul il radem de coaja si il taiem rondele
4.      Rosiile le decojim , apoi le taiem cubulete
5.      Ardeiul il spalam, scoatem cotorul semintele si il facem patratele.
6.      Cartofii ii radem de coaja sub robinetul de apa  apoi ii taiem rondele 
Cum procedam
Intr-o cratita punem uleiul la incins.
Adaugam puiul si il rumenim pe ambele parti, apoi punem partea alba de la ceapa. cu apa si cand incepe sa fiarba adaugam morcovul, ardeiul, rosiile.
Lasam sa fiarba circa 5 minute, apoi adaugam si partea verde de la ceapa.
Lasam sa mai dea cateva clocote, iar la final condimentam cu sare si piper. cratita de pe foc, adaugam patrunjelul verde tocat.
Aceasta tocanita o rasturnam intr-un vas de ceramica
Deasupra asezam feliile de cartofi si presaram peste ei sare, boia de ardei si patrunjel uscat.
Dam vasul acoperit in cuptor  lasam vasul cam 1 ora la cuptor.
Cand este gata, scoatem vasul si lasam sa se racoreasca tocanita, apoi putem servi.