Mancare de cartofi
cu pui si masline
Ingrediente:
1.
500 g
carne de pasare
2.
3 cartofi
3.
un morcov
mare
4.
ceapa mare
5.
lamaie
6.
cateva
masline
7.
patrunjel
verde
8.
sare,
piper
9.
arome
pentru pui
10.
un pahar
de apa.
Preparare:
Cartofii, ceapa si morcovul
se curata si se taie felii, respectiv rondele care se pun intr-o tava de aragaz
in jurul carnii de pui unsa cu ulei. Se pune zeama de la o lamaie dupa ce in
prealabil ati taiat cateva felii pe care le puneti peste legume, in tava. Se da
sare, piper, arome. Se adauga un pahar de apa. Se presara maslinele peste
legume si feliile de lamaie taiate jumatati.
Se lasa la cuptor la foc
potrivit - aprox. 200 grade C - cam o ora, o ora si un sfert, sau pana cand
puiul este rumenit. Inainte cu cateva minute de a inchide aragazul, presarati
peste mancare patrunjelul verde tocat marunt.