Blogul meu

Blogul meu

joi, 19 decembrie 2013

Piure de cartofi

Piure de cartofi
Ingrediente
1.      7-8 cartofi potriviti
2.      40 gr unt
3.      1 pahar cu lapte
4.      sare
Mod de preparare
Se curata cartofii de coaja si se spala.Se pregateste o oala cu apa si sare .Adaugam cartofii taiati in cuburi,cand apa incepe sa fiarba.Se lasa cca 20-30 minute.Se scurge de apa (se pastreaza un pahar cu apa in care au fiert cartofii,in cazul in care mai este nevoie),se adauga untul si incepem sa pisam cartofii bine.Se adauga la sfarsit laptele si se amesteca din nou.Se mai sareaza ,daca este necesar.Se serveste ca garnitura pt friptura,peste,parjolute etc.Se mai poate orna cu patrunjel verde.Pofta buna!
Timp de preparare: 40 minute minute

Pui pe sticla


Pui pe sticla
Ingrediente
1.      1 pui
2.      boia dulce
3.      sare
4.      piper
5.      delicat
6.      usturoi
7.      rozmarin praf
Mod de preparare
  Puiul se spala si se lasa in apa cu sare 30 min., apoi se condimenteza si se da cu boia dulce se lasa ~ 20 sa ia gust. Intre timp se incinge cuptorul,se pune puiul pe o sticla care a fost umpluta cu apa si mirodenii(pentru a da mai multa aroma, se da la cuptor 1h si 30 min. ca garnitura se poate servi cu ciupercute sote si desigur vin alb
Timp de preparare: sub 90 minute minute