Blogul meu

Blogul meu

luni, 4 august 2014

Pulpe de pui cu vinete si cartofi

Pulpe de pui cu vinete si cartofi
Ingrediente
1.      2 pulpe de pui
2.      4 cartofi
3.      vanata
4.      suc de rosii
5.      usturoi
6.      lingura mustar
7.      cimbru, maghiran
8.      dafin
9.      sare, piper
Mod de preparare
Mustarul, cimbrul, maghiranul, sarea, piperul si 2 linguri ulei de masline se amesteca bine, cu pasta obtinuta se ung bine pulpele, se lasa la rece cateva ore, apoi se aseaza intr-un vas yenna, se adauga un pahar cu apa, se acopera cu un capac sau folie de aluminiu si se pun la cuptor 20 min.
Legumele se taie cubulete, vinetele le-am avut din congelator, deja taiate. Se pun in vas, pulpele de-asupra, se mai adauga putina apa si se pun iar in cuptor 10 minute.
Sucul de rosii se amesteca cu usturoi pisat, si se adauga cand sunt legumele aproape gata.
Salata: dupa gust, orice fel. Noi am mancat cu gogosarii in suc de rosii dupa reteta Oanei.

Salata de vinete cu usturoi


Salata de vinete cu usturoi
Ingrediente
1.      vinete 6-7 bucati
2.      ulei de masline(daca va place)1 pahar
3.      2 galbenusuri
4.      putina sare
5.      3-4 dinti de usturoi
Mod de preparare
cea mai simpla retete care o stie toata lumea
Se coc vinetele pe plita apoi se curata si se toaca bine
se amesteca bine eu sincer nu fac tot timpu maioneza ,mai nou cand sant in criza de timp pun vinetele tocate bine intr-un vas apoi pun galbenususrile si amestec bine cu badidora si torn cate putin ulei iar la final pun sare si usturoiul pisat fin si le amestec bine.
Sant grozave mai fac si cu ceapa,de obicei intreb cu ce doriti cu ceapa sau cu usturoi?