Tocanita de
ciuperci cu mamaliga
Ingrediente
1.
1 kg
ciupercute
2.
1 ceapa
potrivita
3.
5 catei
usturoi
4.
50 ml suc
de rosii
5.
1/2
lingura rasa sare
6.
1/2
lingurita delikat
7.
patrunjel
verde
Mod de preparare
Tocanita de ciuperci cu mamaliga este o
mancare traditionala, foarte delicioasa si se poate prepara si pentru
vegetarieni.
Se rup coditele ciupercilor, apoi se spala
bine-bine si se toaca nu foarte marunt.
Ceapa se toaca si ea marunt si se pune la
calit in putin ulei. Cand si-a schimbat culoarea se adauga ciupercutele tocate
si o cescuta apa si se lasa sa fiarba.
Cand ciupercile si-au injumatatit
cantitatea, si deci s-au fiert, am adaugat sarea, apoi usturoiul tocat marunt
si am lasat sa mai fiarba 10 min. Apoi am adaugat sucul de rosii, si din nou am
lasat sa fiarba 15 min, la sfarsit adaugand patrunjelul tocat marunt!