Blogul meu

Blogul meu

vineri, 15 august 2014

Vinete murate cu usturoi si ceapa

Vinete murate cu usturoi si ceapa
    Ingrediente
1.     6-7 vinete medii
2.     capatana usturoi
3.     3 cepe albe
4.     sare
5.     2 legaturi patrunjel
    Mod de preparare
    Vinete murate cu usturoi si ceapa este o reteta de conserva pe care o puteti face foarte rapid.Vinetele se taie felii late de un cm, care se presara cu sare si se lasa sa stea asa timp de o ora, apoi se inlatura zeama care s-a lasat. Se pun feliile in 6-7 borcane, alternand cu usturoi, ceapa taiata pestisori si patrunjel netocat. Continutul plicului Pikant fix se amesteca cu apa, otetul si zaharul conform instructiunilor de pe ambalaj. Compozitia astfel obtinuta se toarna fierbinte peste vinetele din borcane. Se inchid borcanele ermetic si dupa ce s-au racit se pun in camara, la loc racoros
    Mod de servire
    Vinete murate cu usturoi si ceapa se servesc la felurile principale cu carne.
    Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.

Aperitiv cu vinete si dovlecei

Aperitiv cu vinete si dovlecei
    Ingrediente
    pentru 10 buc:
1.     1 vanata (aprox 400 gr)
2.     1 dovlecel (aprox 300 gr)
3.     2 morcovi
4.     1 ardei rosu
5.     1 ardei verde
6.     3 catei usturoi
7.     1 legatura mica de patrunjel
8.     ulei, sare
    Mod de preparare
    Se curata de coaja si se taie felii vanata si dovlecelul. Se sareaza si se lasa sa stea aprox. 30 de min, dupa care se prajesc in putin ulei si se lasa sa se scurga pe un servetel.
    Morcovul se taie betisoare si se fierbe in putina apa cu sare pana se inmoaie un pic.
    Ardeii se taie si ei betisoare.
    Usturoiul se toaca marunt, la fel si patrunjelul si se amesteca.
    Dupa ce s-a racit, se pune o felie de vanata, se presara un pic de patrunjel cu usturoi, apoi o felie de dovlecel, se alterneaza o felie morcov, una de ardei rosu, una de ardei verde, se ruleaza si se prinde cu o scobitoare.
    Le-am mai infrumusetat putin si le-am asezat pe un platou.