Vinete murate cu
usturoi si ceapa
Ingrediente
1.
6-7 vinete medii
2.
capatana usturoi
3.
3 cepe albe
4.
sare
5.
2 legaturi patrunjel
Mod de preparare
Vinete murate cu usturoi si ceapa este o
reteta de conserva pe care o puteti face foarte rapid.Vinetele se taie felii
late de un cm, care se presara cu sare si se lasa sa stea asa timp de o ora,
apoi se inlatura zeama care s-a lasat. Se pun feliile in 6-7 borcane, alternand
cu usturoi, ceapa taiata pestisori si patrunjel netocat. Continutul plicului
Pikant fix se amesteca cu apa, otetul si zaharul conform instructiunilor de pe
ambalaj. Compozitia astfel obtinuta se toarna fierbinte peste vinetele din
borcane. Se inchid borcanele ermetic si dupa ce s-au racit se pun in camara, la
loc racoros
Mod de servire
Vinete murate cu usturoi si ceapa se
servesc la felurile principale cu carne.
Sursa acestei retete este blogul culinar
Retetele Anei.