10
Salate uşoare de primăvară
1.
Salată verde
tăiată fideluţă, piept de pui fiert sau grătar tăiat bucăţele, caşcaval tăiat
cubuleţe, ulei, zeamă de lămâie, sare şi piper. Se amestecă toate într-un bol.
2.
Salată verde
tăiată fâşii, ton din conservă în ulei (în felul acesta nu mai este nevoie să
folosiţi ulei), sare, piper, zeamă de lămâie şi porumb din conservă. Se
amestecă toate.
3.
Salată verde, un
castravete tăiat rondele, o roşie, brânză feta tăiată cuburi, ulei, zeamă de
lămâie/oţet, sare şi piper, apoi se amestecă toate.
4.
4 cartofi copţi
mari tăiaţi cubuleţe, o mână de pătrunjel tocat, 2 ardei graşi tăiaţi făşii,
ulei, oţet, sare şi piper după gust. Se amestecă toate.
5.
O bucată de somon
(fie proaspăt, gătit la grătar şi tocat în bucăţele, fie în cutie, deja mărunţit),
2 ouă fierte tari, tăiate în 4 felii, 1 ardei gras tăiat bucăţele, 1 castravete
curăţat şi tăiat felii, jumătate de ceaşcă de ceapă tocată, 4-5 linguriţe de
maioneză light, sucul de la o lămâie, sare şi piper. Se amestecă toate
ingredientele.
6.
O salată de
fructe răcoritoare: un măr, o portocală fără pieliţă şi tăiată bucăţele, pepene
galben tăiat cubuleţe, un kiwi, câteva frunze de mentă tăiate mărunt, o lingură
de miere şi 100 ml whisky.
7.
Salată cu paste:
Pastele scurte fierte se amestecă împreună cu roşiile şi ardeii tăiate în
bucăţi potrivite. Se adaugă pieptul de pui, cubuleţele de caşcaval, sarea şi
piperul şi se amestecă toate.
8.
Salată de andive:
2 salate verzi, 1 andivă, 2 fire de ceapă verde se amestecă şi se adaugă după
ce a fost bătut bine cu mixerul, sosul făcut din: 4 linguri ulei de măsline, 1
lingură zeamă de lămâie, 3 linguri zeamă de portocale, 1/2 linguriţă ghimbir
ras, 1 lingură miere de albine, sare.
9.
Salată de ţelină
crudă cu nuci: 2 ţeline, 4 linguri ulei, 1 lămâie, 1 lingură muştar, 3 căţei de
usturoi, 15 nuci, 1 sfeclă roşie, pătrunjel verde, sare.
10. Salată de pui: Se amestecă: piept de pui fiert tăiat
bucăţele, un ardei, o ceapă şi o roşie tăiate cuburi, 2 ouă fierte, pătrunjel,
oţet, ulei, sare şi piper.