Blogul meu

Blogul meu

sâmbătă, 24 mai 2014

Cartofi prajiti ca la tara




Cartofi prajiti ca la tara
Ingrediente
1.      1 kg de cartofi marunti
2.      30 gr de unt
3.      30 gr ulei
4.      sare
Mod de preparare
Se spala bine cartofii si se pun la fiert intr-un vas timp de 30 minute la un foc mijlociu.
Se varsa apa ferbinte si se toarna apa rece peste vasul cu cartofi, ca sa-i curatim mai bine de coaja. Cartofii curatii se sareaza , se pipareaza si se amesteca bine in vas.
Intr-o tigaie incalzita bine cu ulei, se adauga untul si se pun cartofii fierti si curatati de coaja la prajit. Cartofii se prajesc la un foc mediu timp de 10 minute, mereu amestecind cu o lingura de lemn , pina se rumenesc bine.

Cartofi noi la ceaun


Cartofi noi la ceaun
Ingrediente
1.      500 g cartofi noi întregi
2.      1 legatura de mărar
3.      7-8 fire de usturoi verde
4.      ulei pentru prăjit
Preparare
    Cartofii noi se spală bine în mai multe ape, fără a-i curăţa de coajă.
    Se pun într-un ceaun de tuci, cu fundul rotund şi se toarnă apă cam până la jumătatea cartofilor. Se pune cantitatea de sare necesară încă din această etapă, astfel încât cartofii să rămână întregi. Apoi, se adaugă și uleiul și se acoperă cu un capac până când se evaporă apa.
    Când cartofii încep să sfârâie, se dă capacul la o parte și se lasă să se prăjească 3-4 minute. Se amestecă doar cu ustensile rotunde (spumiera, de exemplu) pentru a nu sparge.
    Usturoiul verde se toacă mărunt cu tot cu bulb și frunze, iar mărarul bine spălat se toacă mare. Se pune mai întâi usturoiul, iar după încă un minut și mărarul. Se mai lasă 2-3 minute, timp în care se amestecă des. Preparatul este gata atunci când frunzele de usturoi încep să se rumenească ușor.